Fonts properes a les negociacions IBM-Sun indiquen que l’operació de compra no es durà a terme

Compartir

El desacord entre ambdues companyies vindria motivat pel preu ofert per IBM, així com els sous dels alts directius de la companyia absorbida.

Redacció – Segons publica el rotatiu The New York Times, les converses entre Sun Microsystems i IBM per a l’adquisició de la primera per part de la segona, s’haurien trencat. Aquesta informació està basada, segons el diari nord-americà, en les filtracions procedents de persones properes a les negociacions, de les quals no se n’ha revelat la seva identitat.

Imatge dels quarters generals de Sun Microsystems

El motiu del desacord seria, bàsicament, econòmic, i molt fàcilment comprensible: Sun valora les seves accions per damunt del preu ofert per IBM. Altres condicions com el sou ofert als alts directius de la companyia adquirida, haurien estat un impediment per arribar a bon port.

A partir d’ara, Sun quedaria lliure per negociar amb altres companyies, incloent rivals directes d’IBM com HP o la nouvinguda a l’arena dels servidors, Cisco Systems.

La borsa, que havia reaccionat favorablement quan es van filtrar les primeres informacions a través del Wall Street Journal, ha castigat a Sun amb una baixada del seu valor, mentre que IBM segueix amb una tendència moderada a l’alça.

Les successives filtracions a la premsa de la informació sobre les presumptes negociacions podrien procedir de l’entorn de Sun Microsystems, que amb això buscaria aconseguir el mateix efecte que va alçar la cotització de Yahoo! quan es va fer pública l’oferta de compra per part de Microsoft. Tot i això, en aquest darrer cas, l’estratègia va demostrar no ser útil a llarg termini, ja que les accions de la pionera d’Internet es troben actualment en un dels seus punts més baixos dels darrers cinc anys.

Aquesta operació fallida també provoca que els clients de Sun puguin qüestionar-se quin serà el futur de la multinacional a llarg termini i, amb ell, els serveis que els presta.

Cap de les dues empreses ha reconegut oficialment que les converses s’hagin dut a terme, pel què totes les dades publicades a Internet queden subjectes a la credibilitat del mitjà que les publica.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)