Fracassa la venda del Nexus One en exclusiva per Internet

Compartir

AndroidGoogle ha anunciat que potenciarà la venda del seu telèfon a través de botigues i operadores als Estats Units tal i com ho ha fet a Europa, i que aquesta botiga en línia s’erigirà en el futur com un aparador per a presentar els nous mòbils equipats amb Android que surtin al mercat.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Diuen que equivocar-se és humà, però reconèixer l’errada (i esmenar-la) és diví. I poques empreses assoleixen el que és diví pel que fa a a reconèixer les seves pròpies errades, malgrat que amb el darrer anunci de Google podem considerar que la multinacional del cercador ha entrat en aquesta categoria.

A través del seu blog oficial, la companyia de Mountain View ha reconegut el que fins ara era un secret a veus, que l’èxit del Nexus One era relatiu i que les vendes no acompanyaven al bombo que se li havia fet a Internet, tant per part de la mateixa Google com pels mitjans especialitzats i blocaires independents.

És per això que la companyia del cercador ha replantejat la seva estratègia comercial, i en les properes setmanes realitzarà canvis que la duran a potenciar la venda a través d’operadores i botigues, el canal habitual per a qualsevol telèfon mòbil de qualsevol fabricant, i a deixar de vendre el Nexus via Internet. La botiga en línia que permet la venda del Google Phone actualment es reconvertirà en un aparador dels diversos models de telèfons equipats amb Android de tots els fabricants (o, almenys, dels principals: HTC, Samsung, Sony Ericsson,…).

La botiga en línia on es ven el Nexus One
La botiga en línia on es ven el Nexus One

L’estratègia de vendes en exclusiva a través d’Internet havia estat testejada als Estats Units i la Gran Bretanya, mentre que en els altres països europeus com, per exemple, a l’Estat Espanyol, el llançament es farà de la mà d’una operadora com és tradicional, en aquest cas serà Vodafone.

Sembla que amb aquest moviment, Google ha volgut dur a terme una prova per calibrar com li sortia més a compte vendre. Serà aquest un indici que ens porti a pensar que la multinacional del cercador vendrà més maquinari en el futur? alguns donen per descomptat que més endavant (potser a finals d’enguany o al llarg del 2011) Google llançarà un ordinador, probablement un netbook o tablet, sota segell propi. Un cop apresa l’experiència amb el Nexus One, la companyia de Mountain View ja podria dirigir les vendes d’aquest futur aparell pel canal adequat.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina