FreeBSD publica la versió 8.0 en la seva habitual línia espartana amb les novetats

Compartir

FreeBSDMillores en virtualització, suport de maquinari i execució d’aplicacions Linux, entre les novetats més destacades d’una de les plataformes que “reina” en l’àmbit dels servidors.

Redacció – FreeBSD ha publicat la vuitena versió major d’aquesta plataforma Unix que gaudeix de gran fama d’estabilitat, robustesa i seguretat, i que rivalitza de tu a tu amb GNU/Linux en l’àmbit de les empreses de serveis web o ISP’s. Tot i això, cal apuntar que FreeBSD és una opció totalment vàlida per a l’usuari final a l’ordinador desktop, encara que força àrid per a gestionar-lo.

Com a sistema operatiu més orientat al treball, FreeBSD 8.0 no presenta novetats gaire espectaculars, però si petits canvis puntuals que faran les delícies dels tècnics. Per exemple, tenim a la nostra disposició un nou contenidor de virtualització anomenat vimage que no és res més que una nova instància virtualitzada de la pila de protocols de xarxa de FreeBSD que pot ser creat mitjançant una simple instrucció en línia de comandes.

La capa d’emulació Linux per a l’execució de binaris de la plataforma del pingüí sense haver de recompilar, ha estat actualitzada a la versió 2.6.16, i el subsistema USB ha estat reescrit per a suportar més varietat de dispositius i aquells que són més moderns.

Per a l’usuari final, la principal novetat és l’actualització de l’entorn Gnome a la versió 2.26.3, com veiem encara anterior a La darrera disponible per a GNU/Linux i que ja implementen la majoria de les distribucions del sistema del pingüí, la 2.28 .

La descàrrega del sistema pot ser realitzada des de ja, existint imatges per a DVD, clau USB, i Live CD (aquest sense possibilitat d’instal·lar). Les arquitectures suportades són i386, amd64, ia64, PowerPC, i Sparc64, malgrat que no per a totes estan disponibles totes les possibilitats de mitjans.

A partir d’ara, i en unes poques setmanes, els derivats de FreeBSD com PC-BSD aniran alliberant les seves revisions basades en la nova versió major del tronc d’aquest arbre amb múltiples branques.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)