Fujitsu i Siemens podrien estar estudiant la venda dels seus respectius negocis de fabricaci

Compartir

Un possible comprador seria l’empresa xinesa Lenovo, que ja va adquirir fa uns tres anys la històrica divisió de PC’s d’IBM.


Redacció imatica.org – La joint-venture (empresa producte de la unió de parts o divisions de dues altres, com en el cas de Sony Ericsson) entre l’alemanya Siemens i la japonesa Fujitsu per al mercat dels PC’s, portàtils i servidors podria reestructurar-se perdent la part de fabricació i venda de PC’s d’escriptori i portàtils, que seria venuda a una tercera companyia. Els rumors s’han filtrat a Internet i se’n fan ressò diversos rotatius en línia dels àmbits tecnològic i econòmic.

L’aliança entre les dues companyies que va donar lloc el 1999 a Fujitsu-Siemens ha de ser renovada aviat, sempre comptant que els interessos d’una o totes dues no portin a trencar aquesta aliança. I, en tal cas, es rumoreja que la jugada serà que Siemens vendrà el seu 50% a Fujitsu, que al seu torn liquidarà a una tercera companyia tota la part del negoci que es refereix a l’usuari final, quedant-se només amb l’apartat per a empreses, bàsicament els servidors.

Un possible comprador seria Lenovo, actualment considerat el quart fabricant de PC’s del món després d’HP, Dell, i Acer. Tot i això, representants de totes les empreses implicades en el tema han declinat realitzar declaracions al respecte, pel que haurem d’esperar fins a finals d’aquest any per conèixer algun detall en ferm. Si, finalment, no s’arribés a cap acord, Fujitsu-Siemens podria tenir una vida mínima d’encara cinc anys més, període mínim pel qual es renovaria l’acord entre les dues companyies mare.

L’operació podria venir motivada per un reposicionament estratègic de les activitats dels dos gegants de l’electrònica en vista de la crisi i per obtenir unes reserves de liquiditat que els permetessin fer front als propers mesos amb xifres de vendes i negoci a la baixa. Per la seva banda, Lenovo disposa d’unes reserves que arriben als 1.800 milions de dòlars, prous segons alguns analistes per cobrir els 1.500 milions que pot valer tota la joint-venture (menys fins i tot si estem parlant només d’una part del negoci).

La pregunta és: què passarà amb els més de 10.000 treballadors que Fujitsu-Siemens Computers té repartits per tres continents?

Guillem Alsina