Gamelab lidera el discurs i el negoci del mercat del videojoc

Compartir

Gamelab 2013 tanca la seva novena edició amb magnificència. Més de 1.000 participants han passat durant aquests tres dies per la Filmoteca de Catalunya. Amb el line-up més atractiu d’Europa, la fira ha tingut el seu colofó amb la presentació continental de la nova entrega de Castlevania, un esdeveniment que ha despertat una gran expectació entre els assistents, als quals Enric Álvarez ha mostrat les millores d’aquesta seqüela destinada a repetir l’èxit de la primera. Millores gràfiques, major jugabilitat i un aspecte “més orgànic i real” són només algunes de les novetats d’un dels títols referència del videojoc a Espanya.

 

NOTA DE PREMSA GAMELAB

La Fira Internacional del Videojoc i l’Oci Interactiu ha posat punt i final a la novena edició confirmant el seu paper de llançadora de centenars d’iniciatives espanyoles. “Més de 200 empreses espanyoles i internacionals, entre les que es troben les grans distribuïdores, productores i empreses de serveis, han aprofitat la cita per dur a terme trobades professionals i generar networking”, confirmava Iván Fernández Lobo, director de Gamelab, “un fet que dota la fira d’un valor afegit fonamental per al sector”.

La jornada final reservava un dels esdeveniments més esperats, la presentació europea de Castlevania Lords of Shadow 2. Mirror of Fate, un joc “molt més orgànic i real” en paraules del seu creador, Enric Álvarez. El CEO de Mercury Steam ha mostrat amb una espectacular demo i davant un auditori ple, totes les novetats que aquesta seqüela oferirà al jugador. Novetats que passen per una substancial millora gràfica, “hem canviat totalment el motor gràfic del joc” però també s’ha dotat als personatges d’una major expressivitat, gràcies a la captura de “cos i cara al mateix temps”.

La psicologia del mercat

Sota el títol “Psicologia + Tecnologia = Destí” el CEO de Schell Games, Jesse Schell, ha aconseguit desgranar les realitats del mercat i la societat actual davant del sector de l’oci interactiu. Per Schell la indústria està recorrent un camí que no era l’esperat inicialment, “abans ens centràvem en el maquinari però això ja no té sentit, és possible que no ho hagi tingut mai”.

Quan un èxit tecnològic sorprèn, en paraules del nord-americà “no és que no s’entengui la tecnologia, el que no s’entén és la psicologia”, és el control d’aquests dos factors el que permet, segons Jesse, una capacitat de predicció bastant segura . “La tecnologia és la clau però el que importa realment és el pany, la psicologia” concloïa.

L’espanyol Daniel Sánchez Crespo, CEO de Novarama, va ser un altre dels noms destacats de la jornada de cloenda. El català va repassar la trajectòria de la seva empresa que després d’uns inicis durs “hem aconseguit el que fa 10 anys somiàvem”, un gran èxit fonamentat en Invizimals, un videojoc que ha traspassat les fronteres de l’oci interactiu, generant una “ona expansiva” de cartes , joguines, cromos… La part fonamental d’aquest èxit es deu a la “coherència” segons Sánchez Crespo, un concepte que per a ell porta al creixement ja que segons les seves pròpies paraules “les coses adquireixen volum per repetició”.

La simbiosi del fenomen multiplataforma

El fenomen Candy Crush també va estar present a la novena edició de Gamelab amb Tommy Palm de King. Un joc que originalment no estava pensant per als telèfons mòbils però “estaven ben adaptats per a aquest canvi”, comentava Palm. Un pas necessari en la societat actual on “la plataforma mòbil està pujant de la forma més ràpida”. Aquesta adaptació permet a un joc créixer exponencialment i en casos com Candy Crush ha aconseguit “no només un augment en el mòbil sinó també en la versió Facebook” apuntava aquest guru de les tecnologies mòbils.

Gamelab 2013 compta amb el suport del Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a través de l’Institut Català de les Empreses Culturals, l’Acadèmia de les Arts i les Ciències Interactives, l’Ajuntament de Barcelona i FICOD i el patrocini de Minijuegos.com, Autodesk, Windows Phone, Arm, Chartboost, Basho, InnoGames i Canada Game Nation, així com amb la col · laboració de Mediapro i EGCA (European Game Conference Alliance). Medi oficial: Rtve.es, Medi Associat: Vadejuegos.com; Mitjans col · laboradors: Gamereactor.es i Gameindustry.biz.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: