Gamescom 2013: impressions segon dia

Compartir

Tot i que ahir en concret no vam visitar la fira, sí que vam assistir a la conferència de Sony i vam recollir les acreditacions. Avui realment és quan ha començat tot el moviment, i aquestes són les impressions sobre el que hem pogut veure.

Presentacions
Hem començat la Gamescom assistint a diverses presentacions de Sony, exclusives per a premsa, sobre alguns dels seus títols. El primer ha estat Rain (PS3), del qual podeu llegir un article a la web. La impressió que ens ha quedat és molt bona. Molt bona ambientació, amb una pluja i foscor constants, amb melodies tan boniques com el Clar de lluna de Debussy, que aconsegueixen que ens sentim envoltats per aquesta sensació de fred típica dels dies humits, grisos i plujosos.

La segona presentació a la qual hem assistit és la de The Order 1886 (PS4), encara que en aquest cas ha estat des d’un punt de vista més tècnic, mostrant-nos com funciona el sistema de físiques i l’obsessió dels seus desenvolupadors per crear objectes totalment reals. Amb això ens referim al fet que si per exemple disparem a una galleda metàl·lica, aquesta s’abonyegarà i ho anirà fent cada vegada més a mesura que disparem. Si disparem a uns taulons, aquests es trencaran i cauran, però no desapareixeran com sol passar en altres jocs. Hem vist papers per terra movent-se gràcies al vent sense seguir un moviment establert o programat, igual que les banderes: cap es mou per igual, tot actua de forma aleatòria, com succeeix en la realitat.

Després de The Order 1886 hem pogut veure Tearaway (PS Vita), joc de plataformes fet per l’estudi Media Molecule (Little Big Planet), basat en un món fet amb paper. Ens mourem utilitzant tot el que pot oferir la portàtil de Sony: panell tàctil del darrere, pantalla tàctil, micro, càmera i, com no, els estics, gallets i botons habituals. A la demo hem pogut veure les diferents maneres d’interactuar amb el joc amb tots els elements que us hem comentat.

Arriba el torn de l’última presentació, Infamous Second Son (PS4). El seu director, Nate Fox, ens ha mostrat noves imatges i com es podrà interactuar amb el joc mitjançant el nou DualShock 4, comandament que porta inclòs un petit panell tàctil a la part frontal i que ens resultarà molt útil.

Després de les presentacions, hem pogut accedir a una sala amb diferents demostracions. Gràcies a això hem pogut provar per primera vegada el comandament de PlayStation 4. El tacte és molt agradable, diria que més que el DualShock 3. Els estic ara sí s’adapten bé als dits i els gallets també han millorat respecte al DualShock ja conegut per tots. Hi ha alguna cosa que se m’ha fet realment estranya, i és que en el moment d’anar a buscar el botó START m’he topat amb el panell tàctil. No importava les vegades que ho intentava, el meu dit acabava sempre a sobre del panell tàctil, fins que donava una ullada al comandament i veia dalt de tot el botó OPTIONS, substitut de l’antic START. Tocarà acostumar-se.

IMG_9002_3110x2073 IMG_9008_3110x2073 IMG_9013_3110x2073 IMG_9017_3110x2073 IMG_9019_3110x2073 IMG_9025_3110x2073

A la sala de demos ens hem arribat a riure molt amb Octodad (PS4). El control resulta … estrany, per dir alguna cosa, i el moviment del protagonista (un pop una mica a l’estil James Bond) és estrambòtic. Si unim aquests moviments amb no saber en absolut com moure semblant personatge, us podeu imaginar l’escena.

La Fira

Hem decidit anar a veure què es coïa a la fira fent una ullada general als estands, aprofitant que avui l’entrada era limitada a premsa i altres sectors, el públic general no podia entrar. De totes maneres, ja començava a resultar una mica difícil caminar en segons quins llocs, i algunes cues per provar jocs han arribat a ser de diverses hores. Ja que la nostra idea no era centrar-nos molt en alguna cosa en concret, gairebé no hem provat jocs, encara que no ens hem pogut resistir a provar Killzone Mercenary (PS Vita) i sembla realment que un estigui davant d’una PlayStation 3 portàtil.

IMG_9061_3110x2073 IMG_9064_3110x2073 IMG_9071_3110x2073 IMG_9155_3110x2073 IMG_9190_3110x2073 IMG_9213_3110x2073

Per acabar, ens hem passat per l’estand de Plantronics, on ens han fet una demostració dels auriculars que precisament avui presentaven, els RIG. Amb aquests auriculars, un podrà estar jugant a l’ordinador, Xbox 360 o PlayStation 3 utilitzant també les funcions de veu, i a més escoltar la recepció de missatges o fins i tot respondre trucades amb RIG, sense haver de fer pràcticament res més que ajustar el volum del joc i la trucada amb un senzill control. Properament us en farem una anàlisi i us explicarem millor el seu funcionament.

IMG_9224_3110x2073 IMG_9228_3110x2073

Demà més, recordeu que al nostre Facebook disposeu d’aquestes i més fotos, tant d’ahir com d’avui, fotos que s’aniran actualitzant cada dia.

 

Copyleft 2013 http://www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusión, reproducción y traducción de este texto se permite libremente en cualquier medio o soporte con las únicas obligaciones de mantener la presente licencia e incluir un enlace o referencia a la página en la que se encuentra el original dentro del servidor http://www.imatica.org . En medios audiovisuales se requiere la cita al medio http://www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: