Geeksphone, el mòbil més obert del mercat

Compartir

AndroidSerà lliure (no es vendrà lligat a cap operadora de telefonia mòbil en concret) i parlarà amb accent espanyol: fabricat a la Xina però sota la batuta d’una empresa madrilenya.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – El Geeksphone One és quelcom més del que promet el seu nom (un telèfon mòbil per a geeks). És un dels telèfons més lliures -si no el més lliure- que hi haurà al mercat espanyol quan es trobi disponible, ja que actualment encara es troba en fase de desenvolupament.

El Geeksphone OneBasat en la versió 1.5 d’Android, disposarà d’una pantalla tàctil de 3,2 polzades, càmera de fotos de 3,2 Mpx., càmera de videoconferència, receptor de televisió digital (TDT), GPS, Bluetooth i WiFi. Tot això funcionant sobre un processador Marvell PXA310 a 624 MHz. La idea és oferir un maquinari a l’alçada de qualsevol dels telèfons fabricats per les principals “espases” del sector sota un sistema totalment obert.

Una idea del grau d’accessibilitat i control que permetrà el terminal és que l’usuari tindrà accés al compte root, un “privilegi” que en molts sistemes operatius es troba desactivat, com en Ubuntu o Mac OS X (i en el cas d’aquest últim en el seu homònim per al telèfon mòbil d’Apple, l’iPhone OS). Això permetrà dur a terme qualsevol operació i instal·lar qualsevol paquet que s’hagi compilat per a aquesta plataforma… incloent les aplicacions de VoIP que s’han vist vetades en altres plataformes.

El preu final de venda al públic serà un altre factor diferencial d’aquest terminal, nascut amb vocació de portar a les masses els aspectes més tècnics de la telefonia mòbil: entre 250 i 300 Euros, recordem que amb el terminal lliure. Si s’arribés a algun acord de subvenció amb una operadora, naturalment aquest preu baixaria. Tot i això, podem considerar que és molt assequible tenint en compte les prestacions que ofereix.

El seu llançament comercial està anunciat per a aquesta propera tardor, encara que per ara no ens han arribat informacions sobre les botigues i cadenes detallistes en les quals es podrà trobar, o bé si la seva venda es realitzarà exclusivament per Internet i directament amb el fabricant. Més detalls aniran aflorant a mesura que s’acosti el moment de la seva disponibilitat en el mercat.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)