Geniatech porta Android als nostres televisors lluny de Google TV

Compartir

El seu principal avantatge és comptar amb accés al mateix Android Market que tenen els smartphones i tablets, amb 150.000 apps per a triar.

Vista frontal d'un dels Enjoy TV de Geniatech

Vista frontal d'un dels Enjoy TV de Geniatech

Google TV, la solució de la companyia del cercador per dotar d’una certa “intel·ligència” als nostres televisors, està demostrant no ser un producte apreciat per tot el públic potencialment interessat en gaudir d’una smart TV a casa seva. Una de les mancances que s’atribueix a aquesta plataforma és la seva botiga virtual d’aplicacions, el seu Market, amb un contingut molt menor que els seus homòlegs per a tablet i smartphone, ja que només disposa d’apps preparades especialment per funcionar en televisors.

Afortunadament, hi ha companyies que, aprofitant l’obertura del sistema Android (que possibilita que qualsevol el pugui emprar en els seus desenvolupaments), han portat al sistema del robotet verd “pelat” als televisors en forma de set-top box, sense la interfície Google TV. Això possibilita saltar-se certes limitacions.

Una d’aquestes companyies fabricants és Geniatech, radicada en la prolixa –tecnològicament parlant– regió de Shenzhen, que ofereix una gamma de set-top boxes equipades amb Android en la seva versió 2.3 Gingerbread, la mateixa que podem trobar en la majoria dels smartphones que s’han anat llançant al mercat en el darrer any.

Els principals avantatges d’aquesta sèrie de dispositius són:

  • accés al mateix Market (ara, ja, Google Play) que els smartphones i tablets, donant a l’usuari accés a més de 150.000 apps de qualsevol tipus
  • mitjançant els ports USB presents en els diferents models dels seus set-top boxes, es poden connectar un teclat i ratolí (sense fils o amb cable) i una webcam per a realitzar videoconferència. En estar disponible Skype en el Market (Play), podem emprar un dels programes més populars d’Internet
  • sortida de vídeo HD de 1080p
  • connexió a xarxa (algun model només per cable, altres amb Wi-Fi i alguns amb ambdós)
Vista posterior d'un altre dels models de Geniatech, on hi podem apreciar totes les connexions

Vista posterior d'un altre dels models de Geniatech, on hi podem apreciar totes les connexions

En total hi ha set variants de la sèrie Enjoy TV de set-top boxes basats en Android de Geniatech, amb més o menys prestacions. Els més potents permeten connectar un disc dur en el seu interior, actuar de servidors DLNA i inclouen sintonitzador de TDT.

Els preus d’aquests aparells depenen de l’importador i distribuïdor, i es poden adquirir online encara que no a través de la pàgina del fabricant, pel què serà necessari donar un tomb per diferents botigues online per a comparar preus.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: