Gigabyte carrega contra Asus

Compartir

Els números sobre els sistemes d’estalvi d’energia en les plaques base d’ambdós fabricants taiwanesos es troben a l’origen d’aquesta virulenta explosió en la guerra que enfronta als dos pel control del mercat de plaques base.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – En una mostra sense precedents (almenys que jo recordi) en la indústria del maquinari, enginyers de Gigabyte han titllat la tecnologia d’estalvi d’energia que Asus implementa a les seves plaques base d’alt rendiment com d’estafa, al·legant que l’estalvi d’energia es produeix a base de sacrificar potència de càlcul.

Les dues companyies taiwaneses competeixen de tu a tu en el segment de les plaques mare i els components de base per a ordinadors, disputant-se el lideratge del mercat malgrat que Asus té un catàleg més complet de productes gràcies a la seva divisió de portàtils i altres de components, ordinadors i dispositius com PDA’s o smartphones que Gigabyte no posseeix.

Les crítiques dels enginyers de Gigabyte han estat abocades a través del conegut lloc web Tom’s Hardware, en una demostració tècnica dels seus productes de plaques base en la qual van presentar estadístiques comparatives d’aquestes amb les d’Asus, acusant a aquesta darrera companyia de mentir falsejant les seves estadístiques.

En concret, les crítiques s’han centrat en la tecnologia EPU (Energy Processing Unit) d’estalvi d’energia, de la qual Asus afirma és capaç d’estalviar fins a més d’un 80%, xifra que Gigabyte redueix fins a menys del 60%. Aquesta darrera companyia disposa d’una tecnologia equivalent, DES (Dynamic Energy Saver), que permet aconseguir un estalvi de fins al 70% i amb la qual Asus compara la seva EPU però afirmant que la supera.

Per finalitzar, Gigabyte també carrega contra la qualitat dels components emprats per Asus, afirmant que aquesta darrera usa components barats per a reduir despeses, el que redunda en una qualitat més pobre per als seus usuaris qui, a més -i sempre segons les afirmacions de Gigabyte-, estarien essent enganyats.