Gmail adopta nova presentació del correu en pestanyes

Compartir

El servei de correu de Google inclourà una sèrie de pestanyes a la part superior de l’entorn d’usuari, a les quals aniran a parar missatges procedents de xarxes socials o ofertes comercials. Res que no tingués ja abans encara que fos d’una altra manera.

Google ha donat a conèixer la nova funcionalitat de pestanyes que, des d’ara i gradualment, anirà introduint en el seu servei de correu electrònic, tant en la versió d’escriptori des de la web, com en les aplicacions mòbils per a Android i iOS.

El nou sistema de classificació en pestanyes permet activar una sèrie de pestanyes predefinides (de moment sembla que no podrem crear les nostres pròpies pestanyes) a les quals es derivarà una part del correu que anem rebent. Per exemple, a la pestanya de xarxes socials s’emmagatzemaran tots aquells missatges relatius que ens arriben amb informació sobre els nostres comptes en xarxes socials com Google+ o Facebook.

Una pestanya anomenada Primary funcionarà com la nostra tradicional safata d’entrada, emmagatzemant tots els missatges de correu electrònic que no s’hagin pogut classificar repartint-los entre les altres pestanyes.

Aquesta nova classificació haurà de ser activada quan estigui disponible a l’entorn web, mentre que a les apps mòbils dependrà d’una actualització d’aquestes.

De fet, Google no introdueix cap idea nova del tot amb el nou sistema de pestanyes, ja que qualsevol que hagi estat fins ara usuari del servei de correu electrònic de la companyia del cercador pot haver realitzat una tasca de classificació semblant per mitjà de les carpetes i etiquetes que proporciona el mateix servei de correu, i els filtres. Les pestanyes -i sobretot en l’entorn d’escriptori- el que fan és facilitar i agilitzar aquest procés.

L’entorn renovat de Gmail s’anirà implantant entre els usuaris al llarg de les properes setmanes en la interfície web. Si som usuaris habituals d’aquesta, haurem de desplegar el menú del botó de configuració (la icona del qual és una roda dentada i es troba a la part superior dreta de la interfície) i veure una opció de configuració de l’Inbox. Això significarà que ja podrem migrar la nostra bústia a la nova interfície i configurar les pestanyes que vulguem.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: