Google adquireix companyia fabricant de maquinari

Compartir

GoogleInformacions que no han pogut ser contrastades per aquesta redacció però que procedeixen de fonts fiables, indiquen que Google s’hauria fet amb el control d’Agnilux, una misteriosa start-up del món del maquinari de la qual se’n sap poc de la seva feina.

Redacció – Segons informen OSNews.com i Gigle.net, Google ha adquirit la companyia Agnilux, una start-up dedicada al món del maquinari de la qual poc o res se’n coneix públicament. L’operació només s’ha conegut per mitjans de comunicació en línia com els abans esmentats, i no de manera oficial mitjançant comunicat de cap de les dues implicades.

Agnilux es va crear a partir d’un grup d’enginyers escindits de PA Semi, quan aquesta companyia fou adquirida per Apple. PA Semi es dedicava al negoci dels semiconductors, i alguns especulen amb què aquesta fou la llavor que va permetre a Apple desenvolupar els seus propis microxips (els A4 que equipen a l’iPad).

El motiu de fons de l’operació queda en la incògnita, ja que Agnilux ha estat, d’ençà de la seva creació, totalment opaca pel que fa a donar a conèixer el seu negoci o producte, malgrat que s’especula que la seva activitat estaria relacionada amb el camp dels servidors. Per tant, l’adquisició de Google podria venir motivada per la millora de les seves granges de servidors, malgrat que tampoc és descartable la idea que, simplement, s’ha adquirit l’empresa pel seu “valor intel·lectual”, és a dir, s’han comprat els cervells que hi treballen.

Una tercera opció seria realitzar una maniobra semblant a la que Apple va fer amb l’A4, preparar el desembarcament de Google en el terreny del maquinari i, més concretament, en el dels microxips. Aquesta probablement seria una aposta a llarg termini que ha comptat en la construcció subcontractada del Nexus One (a HTC) amb un primer i tímid pas, però que podria consolidar-se amb un microprocessador propi o, fins i tot, amb un dispositiu sencer en un període d’uns tres anys.

Naturalment, i a falta d’informació oficial, tot això són conjectures.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina