Google afegeix tecnologia de traducció a Gmail

Compartir

Els usuaris del seu popular servei de correu podran traduir missatges sencers sense haver de sortir de l’entorn de l’aplicació.

Google ha anunciat que diversos dels serveis que la companyia tenia fins ara en fase de prova a través de Labs, han abandonat aquesta condició per passar a la fase de productivitat. Entre ells s’hi compta la traducció automàtica dels missatges.

Basant-se en la mateixa tecnologia de Google Translate, la funció de traducció ofereix a l’usuari l’opció de traduir a la seva llengua el text d’un missatge de correu electrònic entrant escrit en un altre idioma.

Per usar aquesta funció, en cada missatge ens serà presentat a la part superior de la finestra un desplegable amb el parell d’idiomes a traduir (el que es detecti en el correu electrònic i el de destinació, escollit basant-se en l’idioma en el qual es troba configurat l’entorn de Gmail). Podrem canviar-los ambdós, i també podrem indicar-li al gestor de correu que no volem que ens ofereixi aquesta possibilitat.

Automatic Message Translation, la barra que surt a la part superior de cada missatge

Automatic Message Translation, la barra que surt a la part superior de cada missatge

De moment, aquesta nova funcionalitat només es troba disponible per als missatges entrants, no per als sortints. Si ens veiem obligats a escriure un correu electrònic en un idioma que no és el nostre, haurem d’obrir una altra pàgina web i carregar-hi un servei de traducció com Google Translate, o podem emprar un programa instal·lat en local concebut per a això.

Juntament amb la traducció automàtica, han abandonat la fase de proves en el “laboratori” de Google altres dues funcionalitats que són Title Tweaks (permet mostrar dades a la barra de títol del navegador com ara el nombre de missatges entrants) i Smart Mute (possibilita silenciar intel·ligentment els missatges de correu en els quals s’hi ha adjuntat algun tipus de fitxer de so que es reprodueix de manera automàtica).

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: