Google anuncia nou procés de “neteja” dels seus serveis

Compartir

La principal víctima en aquesta nova “spring cleaning” és Reader, el servei de lectura de feeds RSS.

Nova “neteja de primavera” duta a terme -o, més aviat, anunciada– per Google en els seus serveis online, eliminant aquells que considera menys emprats o duplicats per un altre servei més reeixit.

El servei del qual se n’ha anunciat la seva futura desaparició i que més destaca aquest cop és Google Reader, un “afegidor” de continguts que permet llegir, des d’un sol lloc, les novetats de tants llocs web com vulguem. El Reader de Google supera altres lectors clàssics de feeds RSS permetent que, a més a més de l’ús d’aquesta tecnologia per accedir als continguts dels llocs web, es puguin afegir llocs que no ofereixen fil RSS.

Sorprèn que, si bé en les ocasions anteriors en les que s’ha dut a terme una “neteja” de serveis a Google, els afectats han estat serveis molt minoritaris i, en bona part, desconeguts per al gran públic, no és exactament el cas de Google Reader, àmpliament conegut especialment pels internautes que empren la Xarxa per a informar-se. Tot i això, i tal com indica la companyia del cercador en el blog oficial de Reader, el seu ús havia anat declinant al llarg del temps.

Els usuaris més incondicionals d’aquest servei han respost al moviment de Google amb una campanya en la qual sol·liciten que no es discontinuï.

La data en la què Reader deixarà d’estar disponible per al gran públic serà el proper 1 de juliol, per la qual cosa els usuaris tenen temps per buscar alternatives. Per a exportar les dades emmagatzemades en els comptes d’usuari a un altre servei, Google recomana l’ús de Takeout.

A més de Reader, Google també ha anunciat la finalització d’Apps Script, l’API de CalDAV, Google Building Maker (per a Earth i Maps), Cloud Connect, o Voice App for BlackBerry entre d’altres.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: