Google anuncia per a dem? la presentaci

Compartir

Estaria basat en Webkit, la seva interfície d’usuari serà extremadament simple, i inclourà característiques com l’aïllament a nivell de procés entre les diferents pestanyes obertes, el que li garanteix una gran estabilitat. Inicialment només estarà disponible per a Windows, però s’està treballant en les versions per a Mac OS X i GNU/Linux.


Redacció imatica.org – Google Chrome és el nom amb el que es coneix de moment el desenvolupament de la companyia del cercador, que ha sorprès en les primeres hores del dia publicant l’anunci de la seva disponibilitat per demà en el seu bloc oficial. La companyia de Mountain View ha donat a conèixer un bon nombre de detalls sobre el nou navegador, que buscarà fer la competència als Internet Explorer, Firefox, Safari o Opera, i ho ha fet d’una forma molt curiosa: mitjançant un còmic en el qual s’hi expliquen algunes de les seves característiques de manera que siguin comprensibles per als usuaris independentment del seu nivell de coneixements.

Una imatge de com serà Google Chrome

Tècnicament, Chrome està basat en Webkit, el motor de renderització emprat per Apple per a la construcció del seu famós navegador web Safari. Com tots els desenvolupaments moderns, tenim la possibilitat de disposar les pàgines que anem obrint en diferents pestanyes disposades al llarg de la finestra, però a diferència d’altres, "aïlla" els processos relacionats amb cadascuna d’aquestes pestanyes perquè si s’esdevé una fallada això no desestabilitzi tot el navegador.

De moment, i abans de la publicació de la beta per a Windows de Chrome, Google sembla anar deixant anar detalls poc a poc.

Guillem Alsina