Google aparta Exchange ActiveSync de Gmail

Compartir

Continuarà estant disponible per als comptes de pagament, i Microsoft està aconsellant passar-se a Outlook.

Google ha sorprès la mateixa Microsoft en anunciar que no donarà més suport a Exchange ActiveSync en els seus serveis Gmail (correu electrònic) i Calendar (calendari i agenda, amb possibilitat de compartir-la amb altres usuaris) a través de Google Sync. Els usuaris que vulguin una funcionalitat semblant hauran de recórrer a configurar els seus comptes amb accés IMAP o a través de CalDAV i CardDAV.

Google Sync permet l’accés al correu i les cites del calendari a través del protocol ActiveSync des d’un client Outlook. Els usuaris que ja tinguin configurat aquest accés des d’un o més dispositius, podran continuar emprant aquesta sincronització, seran els qui configurin nous comptes que es trobaran amb què ja no tenen accés a emprar-la.

De la mateixa manera, aquesta sincronització continuarà estant disponible per als comptes de pagament de Google Apps for Business, Government i Education, essent només els usuaris de comptes gratuïts els que notaran la seva manca. La data límit és el proper 31 de gener, data a partir de la qual s’extingirà el suport per a ActiveSync en els comptes gratuïts de Google.

Microsoft ha recomanat que els usuaris que empren aquesta sincronització es passin a Outlook.com, i ho ha fet amb aquestes paraules: “si vols un servei de correu electrònic millor, especialment en smartphone i tablets”. La companyia de Redmond també ha publicat un manual per al pas de contactes de Gmail a Outlook.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: