Google aposta pels videojocs

Compartir

GoogleLa companyia del cercador ha presentat Game Developer Central, un lloc web en el qual s’hi concentren tots els recursos per a desenvolupadors de videojocs en plataforma web o per a Android.

Redacció – Durant la recent Game Developers Conference celebrada a San Francisco, Google va presentar les seves facilitats per a què els desenvolupadors treballin amb les seves eines sota el nom Game Developer Central.

Aquestes inclouen toolkits per a desenvolupar videojocs per a la Web (recordem la botiga virtual d’aplicacions per a Chrome) i per a Android, emprant tecnologies com HTML 5, WebGL o Native Client.

Aquesta darrera és especialment interessant, ja que permet l’execució de codi natiu x86 dins de la finestra d’un navegador aprofitant la potència del hardware local de la màquina, una cosa que queda de banda amb l’ús d’un navegador web.

Aquesta seria una manera que Chrome OS executi programari en local a més d’Aplicacions web, i sembla que la primera aplicació que li dóna Google és per als jocs. És potser aquesta una manera de captar el públic més jove com a “early adopters” que evangelitzin la seva tecnologia entre el públic en general?

Els recursos també inclouen formes de monetitzar el nostre desenvolupament gràcies a la publicitat sensible al context inserida en els programes.

Fins a la data, la companyia de Mountain View no havia apostat explícitament pels videojocs i els programadors i empreses que es troben al darrere d’aquestes creacions, però tenint en compte que ha dut a terme una estratègia multipantalla que l’ha col·locat en smartphones, televisors, netbooks i ara ordinadors desktop (amb Chrome OS), necessita generar continguts de molt diversa varietat, inclosos aquells relacionats amb l’oci.

Tampoc és que les diferents plataformes de Google estiguin òrfenes de videojocs, però aquests es concentren majoritàriament en el sistema Android per a smartphones i tablets, a mode de videoconsoles portàtils i seguint l’estela de l’iPhone, smartphone d’Apple que també disposa d’un ampli catàleg d’oci digital.

És probable que l’èxit dels tablets també suposi una ampliació cap a ells del camp de l’oci i, com a conseqüència, una nova plataforma per als desenvolupadors de videojocs, i amb l’èxit que Android està tenint en aquests aparells, per a Google ha arribat el moment d’explotar aquest sector.

Copyleft 2011 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina