Google ataca ara a SharePoint Services

Compartir

La companyia del cercador llança un nou servei en línia que permet als treballadors d’una empresa crear un lloc web per compartir informació i recursos amb els companys de feina.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Google sembla estar aplicant amb Microsoft la mateixa tàctica que la vox pòpuli identifica amb la companyia de Redmond: treure productes que li facin la competència en els segments de mercat que domina, però que tinguin alguna cosa que atregui al públic actual i el fidelitzi per al futur. Això Google ho aconsegueix emprant per als seus productes el paradigma de la Web 2.0 i les tecnologies que li han donat origen per fer que totes les seves aplicacions resideixin a la Xarxa i no a l’ordinador local.

El nou servei Google Sites es "llança" directament a la jugular de SharePoint Services, un programari de Microsoft per a servidors que facilita la creació de llocs web corporatius per a ús intern a la intranet local o extranets que faciliten la gestió de la informació i dels documents. Amb aquest programari es poden crear autèntics portals que permeten mantenir a tots els treballadors d’una mateixa empresa o un conglomerat d’empreses, informats de l’actualitat interna i en disposició d’accedir a tota la informació i recursos com ara documents de text o fulls de càlcul.

Si bé SharePoint Services té el taló d’aquil·les de dependre del navegador web Internet Explorer, el nou servei de Google és -de la mateixa manera que la resta- multiplataforma, ja que es consulta via un navegador web que compleixi amb els estàndards del W3C i sigui capaç d’executar aplicacions basades en AJAX.

Els llocs web creats amb Google Sites (per al què no cal cap tenir coneixement tècnic ni d’HTML) poden ser privats només per als membres d’una organització, o bé públics, oberts a Internet. Tot el que es penja a Sites es pot lligar amb altres aplicacions en línia de Google, com el calendari, Gmail o Docs&Spreadsheets.

La personalització i el treball en grup sobre un mateix lloc són altres funcionalitats clau per a aquest producte que sense cap mena de dubte pot interessar a moltes petites i mitjanes empreses per a crear els seus llocs interns i, fins i tot la seva presència corporativa a Internet.

L’accés a Google Sites es troba limitat als posseïdors d’un compte Google Apps, servei de lloguer de la companyia del cercador i, per tant, no és d’ús gratuït.

Més informació:

Google Sites
http://sites.google.com/

Guillem Alsina