Google ataca RIM?

Compartir

La companyia del cercador podria buscar afegir més llenya al foc de les BlackBerry tallant-li l’aire de la sincronització amb els seus serveis.

El passat divendres dia 20, Google anunciava una nova ‘neteja’ de serveis i productes que la companyia ja no considera d’utilitat o que han tingut molt poca repercussió, com a part de l’estratègia de centrar-se en el que li estigui donant més beneficis. Entre d’altres, aquest cop han caigut Google Related, One Pass i Google Sync per a BlackBerry.

Al marge de la quantitat d’usuaris que pugui tenir aquest servei (que necessita de la descàrrega i instal·lació d’una app en el nostre terminal BlackBerry), podem preguntar-nos sobre del seu cost per a Google i dels avantatges que comporta per als usuaris de BlackBerry que també ho siguin dels serveis de la multinacional del cercador.

Si el nombre d’usuaris era baix, sens dubte la càrrega de treball per als servidors de Google també ho és, i el manteniment de l’app és una cosa trivial. És comprensible que els nois de Sergey Brin i Larry Page vulguin deixar de banda fins i tot aquests petits serveis, però ¿no hi haurà altre motiu ocult?

És possible que, amb això, la companyia del cercador vulgui minar una mica més (i per poc que sigui) la confiança dels usuaris en els terminals BlackBerry ara que està tan de moda acarnissar-se en el fabricant canadenc, perseguint amb això quedar-se amb una part del mercat que pugui optar per canviar de plataforma.

Un bola d’oxigen menys per aquest gegant en hores baixes.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: