Google augmenta els límits de les apps d’Android

Compartir

La limitació de 50 megabytes d’emmagatzemament per als programes a Google Play (antic Market) comportava problemes per als desenvolupadors i de seguretat. Ara s’ha augmentat a 4 GB. però encara amb certes limitacions.

El logo del nou Google Play

El logo del nou Google Play

Fins a principis d’aquest mes, les apps d’Android exposades a la seva botiga virtual Play (antic Market) estaven limitades a un espai d’emmagatzemament de 50 MB, amb la qual cosa qualsevol aplicació que ocupés més que això estava condemnada a “buscar-se la vida” per a descarregar la resta de la informació necessària per al funcionament del programa, efectuant-se aquesta des de llocs externs a la botiga virtual de Google.

Aquesta pràctica comportava problemes de seguretat, ja que el que es descarrega des de llocs externs a Play no està controlat per les mesures de seguretat de la companyia del cercador, o bé ho està de manera molt més laxa i difícil. A més, suposava també un problema per als mateixos desenvolupadors.

A partir d’ara, aquests podran disposar de fins a 4 GB. d’emmagatzemament, segons informa la mateixa Google en el blog oficial per a desenvolupadors d’Android. Tot i això, aquest espai estarà dividit en 50 MB. com abans per al paquet principal APK, i la resta per a dos fitxers annexos, cadascun d’ells amb un límit de 2 GB. i en el format que prefereixi el programador.

En la mateixa entrada del blog per a desenvolupadors, Google dóna algunes indicacions per usar aquesta nova facilitat, amb mostres de codi font incloses.

Aquesta ampliació permetrà oferir més seguretat als usuaris, ja que a partir d’ara podran sospitar que qualsevol aplicació que descarregui dades i fitxers necessaris per al seu funcionament des d’un lloc extern, pugui contenir malware ja que d’aquesta manera es salta els controls de Google Play. Així mateix, els desenvolupadors ja no es veuran obligats a buscar un allotjament extern, amb la despesa econòmica i les preocupacions que això comporta.

Malgrat tot, i per saber si la mesura és efectiva i satisfà totes les parts, serà necessari esperar les crítiques i avaluacions realitzades i, sobretot, els comentaris dels desenvolupadors.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: