Google celebra el segon aniversari del navegador Chrome amb la seva sisena versió

Compartir

ChromeMés rapidesa i una interfície en la qual els dos botons fins ara presents es fusionen en un de sol, les principals novetats d’aquest navegador web que creix a cada dia que passa pel que fa a nombre d’usuaris.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – La multinacional de Mountain View ha celebrat recentment el segon aniversari de Chrome, el seu navegador web que d’ençà de la seva presentació al mercat no ha deixat d’obtenir més recolzaments i de captivar a més i més internautes fins a convertir-se en el tercer programa d’aquest tipus en la llista dels més utilitzats després de l’Internet Explorer de Microsoft i el Firefox de Mozilla, i s’erigeix en un perill per al segon lloc d’aquest darrer a mitjà termini.

I la celebració ha consistit en alliberar una nova versió estable del browser per a les tres plataformes en les quals es troba disponible: la sisena per a Windows, Mac i GNU/Linux.

La primera cosa que apreciaran els usuaris és un petit canvi en la interfície d’usuari. Per exemple, el sufix http:// o https:// desapareix del principi de la URL. Però allò principal és que els dos menús existents fins ara i que eren accessibles a través de dues icones presents a la part superior dreta de la interfície d’usuari dels navegadors, s’han fusionat en un sol botó, la icona del qual és una clau anglesa.

El rendiment del navegador també ha estat millorat, tot i que per l’escassa publicitat que se li ha donat (o més aviat escassa en comparació amb la proporcionada a anteriors llançaments del mateix browser, especialment en aquest aspecte de la rapidesa) hom pot dubtar que tal millora sigui notable. Tot i això, en les primeres proves que he pogut realitzar (i com a usuari habitual d’aquest navegador) he constatat que la renderització de pàgines web es nota més veloç. També s’han corregit diversos bugs.

Fins ara, la polèmica funció d’actualització automàtica del navegador no sembla haver entrat en joc, però no seria estrany que ho fes en qualsevol moment.

Sense notícies del sistema operatiu

Mentre, seguim sense veure encara al mercat un dispositiu funcionant sota Chrome OS, i malgrat que el tempo de dates segueixi el ritme indicat per la mateixa Google, sembla que el mercat comença a oblidar-se’n una mica d’aquesta plataforma, quelcom que, a priori, és dolent per a ella.

En teoria, els primers aparells dotats d’aquesta plataforma s’haurien de començar a veure al mercat entre ara i nadal. I encara queda per veure quin espai ocuparà exactament Chrome OS i quin Android. Es canibalitzaran ambdues plataformes de Google o es diferenciarà clarament el seu objectiu?

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina