Google Chrome abandona l’estat de beta

Compartir

La quinzena actualització de la versió beta del navegador de la coneguda companyia d’Internet ha estat la bona, la primera que s’ha desenganxat de l’etiqueta de beta per passar a 1.0 . Google esmenta 10 milions d’usuaris actius a tot el món com un gran èxit, malgrat que la majoria dels mitjans de comunicació especialitzats titllen a Chrome com un petit-gran fracàs per a la companyia del cercador.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Segons es pot desprendre de la nota publicada en el bloc oficial de Google, aquesta companyia es troba satisfeta pel resultat obtingut amb el seu propi navegador web, batejat com a Chrome i que segons informa la mateixa Google ha captivat a uns 10 milions d’internautes. Tot i això, aquesta opinió no és compartida fora de l’esfera de la companyia del cercador.

Segons Net Applications, a 1 de desembre la quota de mercat de Chrome és del 0,83%, per damunt d’Opera o de Netscape (0,71 i 0,53% respectivament) però encara molt per sota de Safari (7,13%) i dels indubtables líders Firefox i Internet Explorer (20,78% i 69,77% respectivament). Molt poc segons alguns analistes per a una empresa líder en serveis en línia.

Malgrat aquest fracàs pel que fa a termes de domini del mercat, Chrome constitueix una punta de llança per a futures actuacions del gegant d’Internet.

Durant les catorze revisions precedents, els programadors encarregats de realitzar el projecte han anat millorant diversos aspectes d’aquest navegador web com ara la integració dels plugins per reproduir vídeo o fins i tot fent que funcioni més ràpidament l’engine de processament de Javascript, batejat com a V8.

Una de les tecnologies que fan especialment interessant a Google Chrome és el seu model de seguretat, que es basa en l’execució de cada finestra i pestanya amb un lloc diferent carregat en una sandbox, de manera que el que passi en aquesta àrea de memòria no afecta a la resta de les finestres del mateix navegador o a les altres aplicacions carregades.

A més, també posseeix un "mode silenciós" que ens permet navegar sense deixar rastre del que fem a la Xarxa, ni quins llocs visitem ni emmagatzema cookies de cap mena.

Més informació:

Descàrrega de Google Chrome

Guillem Alsina