Google compleix i presenta el seu servei d’emmagatzematge de fitxers en el núvol

Compartir

La nova aposta de la companyia del cercador s’integra amb els seus altres serveis, un factor diferencial que suposarà el principal avantatge sobre els seus competidors.

Google Drive

Google no ha defraudat les expectatives d’aquells que durant les darreres setmanes han estat especulant sobre un servei d’emmagatzematge d’arxius en xarxa semblant al popular Dropbox que, fins i tot, han acabat encertant el nom que majoritàriament es vaticinava a les enquestes: Google Drive.

Aquest servei surt inicialment amb 5 GB. d’espai en subscripció gratuïta, superior als 2 GB. de Dropbox però inferior als 7 (que poden arribar a ser 25) de SkyDrive, l’opció de Microsoft en aquest segment.

El seu principal punt fort, i probablement el factor diferenciador en el qual la companyia del cercador insistirà per promoure’l sobre els seus competidors, és la seva imbricació amb els altres serveis que ofereix.

Per exemple, Docs -la suite ofimàtica en el núvol de la companyia-. De fet, i segons podem llegir a l’entrada de bloc que presenta el nou servei Drive, Docs està construït sobre Drive. Es pot tenir accés a documents compartits per altres usuaris en diferents formats.

També Gmail pot interactuar amb Drive: en comptes d’incloure un fitxer adjunt en un missatge, podrem incloure un enllaç al fitxer emmagatzemat a Drive i anar actualitzant aquest arxiu. Una cosa que ja es pot fer amb els altres serveis, però que probablement amb aquest es trobi molt més automatitzat i simplificat.

Les còpies de seguretat també són un altre punt a tenir en compte d’aquest servei, disposant d’una cosa semblant al Time Machine d’Apple que ens permet recuperar còpies anteriors dels fitxers emmagatzemats de fins a 30 dies abans de la data actual.

De moment tenim un client per a dispositius Android i podem emprar el servei en qualsevol ordinador amb el navegador. Des de Google estan treballant també per oferir una app per a iOS.

Les persones interessades en gaudir d’aquest nou servei i que posseeixin un compte Google, s’hauran d’apuntar i esperar-se a rebre novetats sobre això.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: