Google+ continua lluitant amb una important renovació d’aparença i funcionalitat

Compartir

La xarxa social de la companyia del cercador arriba als 190 milions d’usuaris enfrontant-se a un rentat de cara.

El nou Google+

El nou Google+

La conferència per a desenvolupadors Google I/O ha donat a la xarxa social Google+ un nou impuls amb un rentat de cara. El canvi més visible és que el stream (l’equivalent al mur de Facebook) es mostra ara en unes quantes columnes segons des del dispositiu que l’estiguem veient i la mida de pantalla.

Tot el disseny sembla buscar el paradigma proposat amb la introducció de l’HTML5 com a llenguatge de creació de llocs web: més interacció i detalls que porten als llocs web a assemblar-se a les aplicacions d’escriptori. Aquests petits detalls com, per exemple, que el widget per a penjar una nova notícia en una pàgina es centri a la finestra i es magnifiqui en fer focus sobre ell, donen una imatge més moderna respecte al seu rival de referència, Facebook, encara que són dos estils que no han de prevaldre un sobre l’altre, si no que poden coexistir amb els seus partidaris i detractors.

Google també ha treballat la presentació de fotografies i vídeos, permetent que aquests ocupin tota la llargada del stream.

Una novetat interessant és la introducció del suport per a hashtags a la xarxa social, paraules precedides pel símbol # que permeten seguir el fil d’una conversa global. Popularitzats a Twitter, poc utilitzats a Facebook, Google+ intenta fer-los servir per a guanyar més adeptes, i potser tenint en compte que s’està convertint en una xarxa social triada per molts per a formar grups de debat i interès.

La renovació de Hangouts que comentàvem ahir també arriba a Google+.

Els nois de Sergey Brin i Larry Page també han aprofitat l’ocasió per a mostrar múscul, afirmant que ja són 190 milions els usuaris actius de la seva xarxa social.

Hom es pregunta què passaria amb Google+ i si tindria aquest elevat nombre d’usuaris si no comptés amb el gegant del cercador al seu darrere. Jo mateix tinc compte a Google+ simplement perquè “me’l vaig trobar obert” en tenir un compte de Google, i l’he començat a usar simplement per aquest motiu. Quants d’aquests 190 milions d’usuaris actius dels què parla Google no hauran tingut la mateixa experiència? haurien obert un compte de no haver-se’l trobat ja fet?

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: