Google ens ajuda a tenir un lloc web mòbil

Compartir

Una eina en línia proporcionada per la companyia del cercador permet crear la versió mòbil de qualsevol lloc web en unes senzilles passes i emprant plantilles per a això, amb la possibilitat de contractar un proveïdor de serveis si necessitem alguna cosa més elaborada.

Amb els llocs web optimitzats per a dispositius mòbils es repeteix avui el fenomen que fa alguns anys patien els llocs web “tradicionals”: desconeixement per part dels que gairebé estan obligats a tenir-ne un, i manca de visió per encarregar-lo a un professional informàtic quan no és vist com una despesa cara i supèrflua.

Per ajudar en aquesta “tasca d’evangelització”, Google ha posat en línia una eina que permet a qualsevol persona que disposi d’un lloc web, crear una versió mòbil d’aquest sense necessitar de coneixements tècnics ni ajuda per part de programadors.

La realització de la versió mòbil es porta a terme analitzant el lloc web per a després reorganitzar els seus continguts adaptant-los a la mida de la pantalla d’un smartphone, i donant-los un aspecte d’acord a alguna de les plantilles que s’ofereixen a l’usuari.

Aquest pot modificar diversos aspectes o afegir elements com ara un botó que permeti realitzar trucades des del propi lloc web (recordem que ens enfoquem a smartphones), editar el menú de navegació o canviar la imatge de fons entre d’altres possibilitats.

Es pot gaudir del lloc web complet generat durant un any sense cap càrrec gràcies a l’aliança entre Google, GOMO i DudaMobile. Si preferim quelcom més elaborat, ens podem posar en contacte amb un dels proveïdors de llocs mòbils de la llista que ens proporciona l’eina, malgrat que, això si, tots són nord-americans.

El creixement en l’ús de la web mòbil fa que per d’aquí a un o dos anys, s’esperin més internautes des de smartphones que des d’ordinadors de sobretaula, de manera que tenir una web adaptada és necessari per a molts negocis i iniciatives, i un avantatge d’aquells qui la tenen sobre els que no.

La iniciativa de Google és molt bona per començar a conscienciar a aquelles persones que disposin d’un lloc web i encara no siguin conscients de la importància de tenir-ne versió mòbil, però hem de pensar que a tot el món hi ha professionals preparats i a punt per construir una versió mòbil del nostre lloc web.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: