Google decep amb els seus resultats del segon trimestre

Compartir

Motorola Mobility ha resultat un fre per a la companyia del cercador, que finalment ha presentat un benefici per acció inferior en més d’un dòlar al què esperaven els analistes.

Jordi Oliva – Google va decebre els analistes amb els seus resultats del segon trimestre, malgrat que va millorar tant el seu volum de negocis com els seus guanys nets respecte al mateix període del 2012. El mercat esperava un benefici per acció de 10,78 dòlars en comptes dels 9,56 dòlars per acció i el volum de negoci va ser de 14.110 milions de dòlars enfront dels 14.425 milions que s’esperaven.

Per línies de negoci podem destacar, pel costat positiu, que la publicitat representa un 92% de la facturació trimestral i, en el costat negatiu, que Motorola Mobility segueix sense donar beneficis a la companyia, tot i que és ben cert que encara no ha llançat cap terminal ‘flagship’ d’ençà que es troba en mans de la companyia del cercador, quelcom que s’espera faci en breu. En el darrer trimestre, el fabricant de telèfons li ha fet perdre 342 milions de dòlars.

Les accions de Google, que cotitzaven els darrers dies prop del seu màxim històric en els 925 dòlars, van arribar a caure fins als 875,72 dòlars després de la presentació dels resultats per a després recuperar-se fins als nivells de l’inici de sessió.

Si analitzem la companyia amb perspectiva més àmplia sense tenir en compte notícies puntuals, veiem que Google és un valor alcista des de la seva sortida a borsa i, després de la gran correcció que va tenir en el 2008, en aquest 2013 ha pogut superar aquest màxim històric aconseguit a finals del 2007.

Analitzant el gràfic adjunt, podem veure que Google s’enquadra dins de dos canals alcistes, un principal en línia contínua i un altre secundari en línia discontínua, les parts altes dels quals coincideixen pràcticament en el preu que cotitza actualment.

Gràfica evolució de Google

Les dues mitges mòbils de llarg termini es troben per sota del preu en els 726,91 $ i els 617,75 $ i amb pendent positiva, senyal molt positiva encara que molt lluny del preu, la qual cosa també podria indicar-nos que, com a mínim, les pujades es podrien aturar momentàniament.

En aquests nivells el més lògic és que tinguéssim una correcció en el preu malgrat que de moment tots els indicadors tècnics són positius i, si comparem Google amb el gràfic del Nasdaq, ens podrem adonar que es tracta d’un valor que pràcticament replica els moviments de l’índex tecnològic. Per tant, vigilant l’evolució de l’índex també podrem intuir com es comportaran les accions de Google.

Resumint: valor alcista amb resistència en 925 dòlars, màxim històric, i com a primer suport de consideració entre els 750 i 770 dòlars, en nivells de màxims de l’any 2007.

Jordi Oliva és trader independent i analista tècnic de borsa a Empordà Patrimonis, amb més de 20 anys d’experiència treballant als mercats financers. A El Mur Tecnològic s’especialitza en comentar l’apartat financer de les empreses tecnològiques.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: