Google detalla més informació sobre les seves ulleres intel·ligents

Compartir

Disposarà de connectivitat Wi-Fi i Bluetooth, així com càmera de fotos i vídeo per gravar el què passa al nostre voltant. Són només una mostra del que se’ns ve al damunt de wearable computing.

Les Google Glass

Les Google Glass

Tot i que sembla un gàdget de ciència-ficció, les ulleres intel·ligents de Google (Google Glass) es troben cada cop més properes a ser llançades comercialment. La companyia de Mountain View ja mostra no només la seva configuració definitiva, si no també els colors en els quals estarà disponible, i fins i tot ha penjat a la Play Store (botiga d’aplicacions d’Android) el programari que permetrà connectar aquestes ulleres amb el nostre smartphone.

No ha transcendit quin processador muntarà la nova ‘joguina’ de Sergey Brin i Larry Page, tot i que sens dubte aquest no serà un dels potents quadcore i, probablement ni tan sols un dualcore dels que munten l’actual generació de smartphones, si no més aviat un processador a 1 GHz. o menys, i amb un sol nucli.

L’explicació a això és simple: la funcionalitat de les ulleres no necessita gaire més, permetent aquest tipus de processadors realitzar reconeixement de veu com a necessitat de més potència, i la bateria de les ulleres no permetria una autonomia mínima amb un processador més potent que, òbviament, requeriria més consum.

Imatge de les Google Glass en la qual s'hi aprecia perfectament la càmera de fotos/vídeo

Imatge de les Google Glass en la qual s’hi aprecia perfectament la càmera de fotos/vídeo

Disposa d’una càmera de fotos/vídeos de 5 megapíxels amb capacitat de gravar vídeos a 720p, el so es transmet a través dels ossos de l’oïda, i connectivitat Wi-Fi 802.11 b/g i Bluetooth 4.0 . En aquest darrer apartat cal destacar que serà més habitual emprar la connexió Bluetooth sincronitzant les ulleres amb el telèfon mòbil, que no pas la connexió Wi-Fi directament a un punt d’accés. Com a espai d’emmagatzemament intern tindrem 16 GB. dels quals 12 seran utilitzables per a l’usuari.

La projecció de les imatges sembla que serà realitzada mitjançant una petita pantalla per davant dels vidres de les ulleres que, en estar tan a prop de la vista, la informació semblarà a l’usuari molt més gran del que en realitat es representa. L’estalvi de bateria per aquesta banda és notable. Pel que fa a resolució, les indicacions per als desenvolupadors (que ja tenen un toolkit a la seva disposició) recomanen una resolució semblant a la VGA.

Pel que fa al seu ús, es farà per mitjà de controls de veu, la qual cosa ens permetrà donar instruccions, obrir apps, i dictar missatges sense haver de tocar les ulleres.

El preu de sortida per al programa Glass Explorer, orientat a ‘early adopters’ d’aquesta tecnologia, ha estat fixat en 1.500 dòlars, que es convertiran en una mica menys per als consumidors finals quan surtin al mercat, en principi al llarg d’aquest mateix any.

Electrònica de consum ‘everywhere

Les Google Glass són un nou exponent -potser el que més crida l’atenció- de la nova tendència de miniaturització i presència de la tecnologia. Després dels smartphones i tablets, ara són els rellotges, dels quals ja en tenim diversos exemples (com l’I’m Watch, el Smartwatch de Sony i els fabricants de corretges adaptadores per convertir l’iPod Nano de sisena generació en un rellotge de polsera) i dels quals encara en poden quedar molts models per sortir (Samsung, Apple, Microsoft,…) i el següent salt seran les ulleres.

Google és la que ha mostrat obertament el seu projecte d’ulleres intel·ligents, però es rumoreja que Apple té diverses tecnologies al respecte ja patentades, i treballa sobre els plànols d’una cosa semblant al què ofereix la companyia del cercador.

Amb rellotges i ulleres intel·ligents (smart), la indústria tecnològica està accelerant a un ritme amb el qual ha d’obrir nous terrenys en els qui hi siguin presents xips i un sistema operatiu, per tal de mantenir l’actual ritme de creixement. El camp dels televisors no està ni de bon tros esgotat, però les directrius estan marcades mentre s’espera un desembarcament d’Apple que es dóna com a segur en els cenacles del sector.

Els rellotges i les ulleres són el següent pas que s’està gestant actualment, i el proper potser sigui la roba intel·ligent, que ja va tenir el seu moment fa alguns anys però de la que se n’ha deixat de parlar fa temps. I després d’això? Les ciutats intel·ligents donen i donaran per a molt: cotxes, carrers, material urbà (bancs públics, fanals,…), edificis,… les nostres llars… i més endavant? Sensors instal·lats en camps i boscos? Cada arbre tindrà la seva part ‘intel·ligent’?

Actualització: Jay Lee, especialista en productes de Google i treballador d’una empresa que desenvolupa apps per als seus sistemes, informa a través del seu compte de Google+ que ha descobert que el processador d’aquestes ‘ulleres intel·ligents’ és un OMAP 4430 de Texas Instruments de doble nucli basat en l’arquitectura Cortex-A9 (32 bits), 682 MB. de RAM (que podria ser 1 GB. amb una part reservada) i executant Android 4.0.4 .

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: