Google dóna nom a la propera versió d’Android però no explica com serà

Compartir

La versió 4.4 del sistema per a dispositius mòbils s’anomenarà KitKat, i Google només n’ha donat sobre ella indicis per mitjà de metàfores referides al conegut dolç homònim.

La mascota d'Android 4.4 KitKat

La mascota d’Android 4.4 KitKat

Al mateix temps que alguns mitjans de comunicació triats rebien una invitació d’Apple per assistir al proper esdeveniment de presentació que la companyia de la poma celebrarà el dimarts vinent, Google li tornava el cop que Apple li havia etzibat en el Mobile World Congress del 2012 donant a conèixer els detalls de la propera versió d’Android al mateix temps.

Android 4.4 rep el nom en clau de KitKat, un conegut dolç consistent en una galeta o neula allargada recoberta de xocolata. Amb aquesta denominació, Android 4.4 segueix la tradició de la companyia de batejar les diferents versions amb noms de dolços.

Per a utilitzar aquest nom, que es troba subjecte a drets de copyright per part de Nestlé, ambdues companyies han arribat a un acord en què no hi ha cap pagament pel mig, si no una promoció mútua.

Poc més ha transcendit sobre Android 4.4 KitKat, malgrat que podem tractar d’intuir algunes de les novetats que aportarà en línies generals gràcies a la pàgina de presentació que Google ha posat en línia sobre el sistema en què, interpretant, es poden arribar a veure algunes possibles referències amagades en forma de metàfores relatives al dolç que dóna nom al sistema.

Abans d’entrar en matèria, aclarir que aquestes interpretacions són les que faig jo, i que no necessàriament coincidiran amb les novetats que portarà Android 4.4 ni amb la interpretació que pot fer-ne una altra persona.

Works perfectly in portrait or landscape for a panoramic taste experience

La disposició de les icones quan girem la pantalla i la posem en format apaïsat en un smartphone podria ser objecte de redisseny en la propera versió del sistema i, fins i tot, la velocitat a què l’escriptori gira o incloure més animacions durant el gir. Detalls gràfics o funcionals que, tot i suposar un percentatge mínim de les novetats, són el que acaba cridant més l’atenció dels consumidors.

Cloud based – A taste sensation that will leave you up in TheCloud

Més integració amb els serveis cloud de Google? Drive? Podríem veure certes eines en el núvol de Google incloses en el paquet d’Android i, per tant, per defecte en els terminals que el muntin.

Però això podria entrar en conflicte amb les utilitats pròpies d’alguns fabricants, o aquelles amb les que tenen un acord per a incloure-les en els seus terminals, com Dropbox.

No contracts, no small print. With our operating system, you’re not tied down to just one KitKat

Això, més que una possible novetat, sembla un tret amb bala contra les altres plataformes rivals, i especialment a la d’Apple, ja que ve a dir que Android dóna més llibertat en no lligar el sistema a un terminal determinat (el terminal seria representat aquí per la paraula KitKat).

També podria ser algun tipus de referència molt encoberta a futurs models de la gamma Nexus juntament amb els terminals d’altres marques, però aquesta darrera opció seria realment molt críptica.

KitKat 4.4 is the perfect second screen companion, compatible with all liquid accessories

Amb la referència a una tassa de llet, o cafè amb llet, o llet amb cacau, Google podria venir a dir que es millorarà la interacció dels terminals amb altres dispositius per mitjà de les tecnologies de connectivitat existents (Wi-fi, Bluetooth, NFC) i futures que poguessin sorgir.

Com es farà això? Impossible d’afirmar, però podrien simplificar-se els procediments de connexió entre el terminal i dispositius externs com mans lliures, altaveus o d’altres.

we’ve ensured maximum breakability in KitKat 4.4

Aquest “breakability” podem interpretar-lo com a tecnologies d’avantguarda que faran del sistema quelcom trencador? Al meu parer, aquesta frase amaga més del que ensenya, però és impossible veure què exactament.

Edge to edge display

Podria referir-se a l’aprofitament al màxim de la pantalla (de cantó a cantó), o bé a terminals sense pràcticament marc, però com això últim està fora de les mans de Google…

També podríem trobar-nos amb més resolucions de pantalla, adaptades per a tecnologies semblants i competidores de la Retina Display d’Apple.

Universal compatibility – KitKat 4.4 can be accessed anywhere around the globe

Accés remot al nostre terminal des de qualsevol lloc? Accés des del nostre terminal a ordinadors o altres terminals?

Unlimited standby time

Potser la frase més clara. Més que probablement, es refereix a una millora dràstica de l’ús de la bateria quan el telèfon està en funcionament però no estem treballant amb ell, a base de ‘congelar’ les apps que funcionen en segon pla sempre que sigui possible, o ralentitzar el seu ús.

Repeteixo: aquestes interpretacions són molt personals, i no necessàriament coincideixen amb les que puguin fer altres persones o amb el que ofereixi la versió 4.4 d’Android quan sigui efectivament presentada en societat.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: