Google Drive permet l’edició offline de documents en dispositius mòbils

Compartir

Les noves apps standalone d’edició de textos i fulls de càlcul permeten treballar en mode fora de línia en dispositius mòbils amb Android o iOS.

Els usuaris de Google Drive ja tenen a la seva disposició les noves aplicacions per a Android i dispositius Apple per a l’edició de documents de text i fulls de càlcul (Google Docs i Google Spreadsheets respectivament) que permeten treballar fora de línia.

La notificació de la disponibilitat de les noves aplicacions independents per a textos i fulls de càlcul es mostrarà als usuaris de drive quan entrin a l’app d’Android, i se’ls oferirà descarregar i instal·lar les noves apps, un procés que no passarà per accedir a Google Play i instal·lar-les manualment des d’allà, sinó que s’executarà automáticamene si l’usuari així ho desitja.

L’edició de documents offline a Google Docs/Drive ja era possible en sistemes operatius d’escriptori amb el navegador Chrome instal·lat, així com en els Chromebooks amb sistema operatiu Chrome OS. Senzillament calia descarregar un plug-in i els arxius per poder-los tenir fora de línia i sincronitzar-los en línia un cop recuperada la connexió.

Les noves apps també permeten crear un nou arxiu, editar treballant fora de línia i incloure’l automàticament a Google Drive un cop recuperada la connexió.

Aquesta funcionalitat serà molt útil per seguir treballant amb documents de Drive en moments en què no hi ha connexió disponible o aquesta ho està intermitentment, com durant viatges en avió o en tren, o viatges a l’estranger en els quals desactivem les dades del nostre smartphone i només emprem les connexions Wi-Fi.

Fins ara, l’única manera de treballar offline amb arxius de Google Drive era emprant QuickOffice i realitzant una còpia dels arxius en local per a, després, substituir amb aquesta la que teníem a Drive.

Després de l’adquisició de QuickOffice a mitjans del 2012 i el llançament d’una nova versió de la suite ofimàtica, ja sota control de Google i de manera gratuïta, ara sembla que el que vol la companyia del cercador és integrar aquesta suite amb Drive ja que, amb el mode d’edició fora de línia, quin avantatge li queda a QuickOffice davant de Google Docs?

En el mateix post del blog oficial de Google en el qual s’informa de la novetat, s’hi afirma que la propera app que rebrà la possibilitat d’editar fora de línia és la de presentacions (Slides).

 

Copyleft 2014 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: