Google Drive podria ser llançat la setmana vinent

Compartir

El servei d’emmagatzematge en línia de Google buscaria superar Dropbox oferint d’entrada 5 GB. gratis més l’ampliació d’aquest espai a través de pagament, però no arribaria a tantes plataformes com l’actual líder de mercat.

Una font propera a la companyia del cercador hauria revelat informació sobre el llançament, suposadament a mitjans de la setmana vinent (dimecres 25 o dijous 26 amb més probabilitats), del nou servei d’emmagatzematge en el núvol de Google, el nom del qual fa temps que les apostes donen com a Google Drive. D’aquesta informació se’n fa ressò, entre d’altres, el rotatiu en línia TNW, The Next Web.

D’entrada, Drive sortiria amb 5 gigabytes d’espai d’emmagatzematge gratuït inclòs en la seva configuració base, ostensiblement més que el que és actualment el rival a batre en aquest terreny, Dropbox, que ofereix menys de la meitat, 2 gigabytes.

Malgrat tot, i segons la mateixa informació filtrada, el servei de Google pateix d’un problema: menor integració amb diversos sistemes operatius que Dropbox.

Aquest darrer es troba disponible virtualment per a totes o gairebé totes les plataformes de programari existents actualment, mentre que Google Drive s’integraria -per exemple- perfectament en Windows però deixaria molt a desitjar en Mac OS X i seria inexistent per a GNU/Linux, sempre segons la font citada per TNW.

És possible que, basant-se en les xifres d’espai proporcionades per Gmail (el servei de correu de Google), algú pugui dir que la companyia del cercador oferirà encara més dels 5 GB. per a l’emmagatzematge d’arxius, encara que tal suposició parteix de la base errònia d’espai utilitzat; mentre que en el servei de correu, la majoria dels usuaris empren un percentatge força baix de tal capacitat, en els serveis d’emmagatzematge d’arxius en línia l’espai acostuma a ser més utilitzat, pel què se’ls demanarà més als servidors de la companyia del cercador. D’aquí la necessitat de donar comptes més restrictives que les de correu.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: