Google Earth, ara en el navegador

Compartir

La companyia del cercador fa possible als usuaris dels navegadors Firefox i Internet Explorer utilitzar Google Earth sense haver d’instal·lar el programa en el seu ordinador, a més de proporcionar als webmestres una nova eina al seu abast.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Mitjançant un plug-in per als navegadors web i una API oberta, Google fa arribar el seu programari Earth més enllà d’un sol programa i, de la mateixa manera que ja va fer en el seu moment amb Maps, facilita als programadors de "mashups" integrar aquest espectacular programa amb el qual es poden veure tota mena d’edificacions en 3D a les seves pròpies creacions.

Google Earth és un programari multiplataforma (Windows, Mac OS X i Linux) gratuït que mitjançant fotografies de satèl·lit permet donar un passeig virtual per qualsevol racó del planeta Terra. A les darreres versions, a això se li afegeixen les reconstruccions en 3D d’edificis i accidents geològics com muntanyes o canons. L’espectacularitat del programa li ha guanyat fama fins i tot per damunt de productes de la competència com els de Microsoft, que alguns sectors de la crítica veuen com a superiors.

El que s’ha presentat permet als programadors de pàgines web inserir en les seves creacions una finestra amb el contingut de Google Earth i la mateixa interactivitat per navegar que si empréssim el mateix programari que, al cap i a la fi, descarrega tots els continguts que mostra des de la Xarxa.

Els mateixos usuaris de Google Earth poden contribuir a incrementar el contingut del servei mitjançant la reconstrucció virtual d’edificis i altres elements que existeixin en el paisatge real. I els programadors web o dissenyadors de llocs podran incloure l’accés a totes les funcionalitats d’aquest programari amb tan sols copiar unes poques línies de codi.

Una utilitat que ràpidament es pot veure a aquest sistema és la geolocalització; actualment és una pràctica molt comuna que els comerços, institucions i altres organismes públics i privats, mostrin la seva localització en un applet de Google Maps empotrat a la seva pàgina web. A partir d’ara, i a més de veure les rutes en tres dimensions, podrem oferir als nostres visitants l’opció de poder veure "sobre el terreny" el lloc on ens trobem.

Els llocs de viatges probablement seran els principals usuaris d’aquest nou servei de Google, en poder mostrar als potencials compradors de paquets turístics, exactament el lloc que visitaran reconstruït virtualment i en tres dimensions des de la seva pròpia pàgina web.

De moment, el plug-in per a Google Earth en el browser està disponible només per a Firefox 2.x i Internet Explorer 6 i 7 sota Windows. S’espera que estigui disponible aviat per a altres plataformes com GNU/Linux i Mac OS X. L’anunci d’aquesta iniciativa es va realitzar en el passat Google I/O, encontre per a desenvolupadors celebrat a la localitat californiana de San Francisco els dies 28 i 29 de Maig.

Més informació:

Nota de premsa de Google

Guillem Alsina