Google ens permet desfer un enviament de correu amb Gmail

Compartir

GmailEs val del petit ardit de retenir el missatge sortint durant un breu espai de temps abans del seu enviament efectiu, prou com per a proporcionar una opció “undo” al titular del compte de correu.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Fins ara, quan enviàvem un missatge de correu electrònic, era quelcom ja fet i que no es podia desfer de cap manera en cas d’haver comès alguna errada com, per exemple, haver-nos oblidat un arxiu adjunt per a enviar o no incloure una de les adreces en cas d’un enviament a múltiples destinataris.

Aprofitant un ardit consistent en retenir durant un curt espai de temps el missatge en la safata de sortida, l’enginyer japonès Yuzo Fujishima, de l’oficina de Google a Tòquio, ha inclòs al Gmail a través de Labs (el laboratori en línia per a provar nou programari i serveis de la companyia del cercador) una opció que permet desfer l’enviament del darrer missatge de correu electrònic realitzat.

Actuant com la funció de desfer o “undo” inclosa en molts programes com ara processadors de text, la nova funcionalitat de Gmail només es troba disponible durant els cinc segons posteriors a haver premut el botó d’enviar en un missatge nou. Això és així degut a què, de fet, no es desfà res en el servidor de correu d’enviament o en el de destinació (quelcom impossible tret que el servidor que realitza l’enviament conegués la contrasenya de la bústia del destinatari), sinó que simplement es reté el missatge sortint durant aquest espai de temps a la safata de sortida.

Aquest és el temps que Fujishima ha considerat mínim i necessari per a què qualsevol de nosaltres se n’adoni d’haver comès una petita errada en la redacció d’un missatge, o bé en la inclusió d’arxius adjunts, és de suposar que basant-se en la seva pròpia experiència personal i de l’observació d’aquells que el rodegen. Un cop premut el què en el post del bloc de Gmail s’anomena el “botó del pànic”, és com si no s’hagués premut en cap moment el botó d’enviament, podent modificar-se qualsevol característica del missatge abans d’enviar-lo (text escrit, fitxers adjunts, destinataris,…) ja que tornarem a la vista d’edició del missatge.

Cal tenir en compte que, un cop passats els cinc segons des que es premés el botó d’enviament, desapareixerà l’opció del nostre gestor de correu, i ja no podrem desfer res; el missatge haurà estat enviat i es trobarà a la bústia o les bústies de destinació.

L’opció de desfer (undo) la trobarem a la banda superior de la finestra, tot just al damunt del llistat de missatges de la safata o carpeta en la què ens trobem.

L'opció de desfer el darrer enviament 

La funció de desfer de Gmail necessita que la interfície del servei de correu web de Google estigui configurada a llengua anglesa, ja que d’altra manera no es podrà veure la pestanya Labs en la configuració de les preferències.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina