Google es convertirà en accionista de Lenovo

Compartir

De ser tancada correctament la venda de Motorola a Lenovo (cosa que passarà tret que les autoritats reguladores trobin algun defecte en l’operació), Google passarà a controlar un 6% del grup xinès, el que podria comportar avantatges per a aquest darrer.

Segons informa l’agència Reuters basant-se en una revelació de la borsa de Hong Kong, un cop aprovada per les autoritats reguladores l’operació de compra de Motorola per part de Lenovo, Google es convertirà en accionista d’aquesta darrera amb una inversió de 750 milions de dòlars, el que suposa un 5,94% del total del fabricant xinès.

Aquesta clàusula de l’acord de venda rebaixa els beneficis de Google per la venda de la seva fins ara subsidiària, ja que dels 2.910 milions cobrats per la multinacional nord-americana, 750 hauran de ser reinvertits en Lenovo, fet que dóna un balanç de 2.160 milions de dòlars nets.

A falta de que puguin ser descobertes altres clàusules secretes de l’acord, la participació de Google a Lenovo podria venir acompanyada d’algun altre tipus de prebenda com, per exemple, la fabricació d’algun dels futurs models Nexus, o un acord per incloure algun model “Google Play Edition” de la companyia a la botiga de maquinari de Google.

També es desconeix què és el que farà Lenovo amb la marca Motorola, si l’emprarà, la discontinuarà o la modificarà d’alguna manera com amb un “Motorola by Lenovo”.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: