Google es troba sola en el seu enfrontament amb la Xina

Compartir

GoogleMentre creixien a Internet els rumors que la multinacional d’Internet paralitzaria els llançaments de telèfons mòbils basats en Android en el país asiàtic, Sony Ericsson, Lenovo o Motorola han volgut desmarcar-se de la postura de Google per assegurar-se que els seus models basats en la plataforma oberta són ben rebuts en el mercat xinès, un dels més atractius actualment.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Els grans fabricants de telèfons mòbils que empren Android per als seus desenvolupaments no secundaran cap moviment de Google en el sentit d’abandonar el mercat del gegantí país asiàtic i, de fet, en algun cas ja estan buscant alternatives pel què pugui ser.

És el cas de Motorola, que ha signat un acord amb Baidu per tal que aquest motor de cerques o, eventualment, altres de la competència de Google, siguin els instal·lats per defecte en els seus terminals equipats amb Android. Així, el fabricant nord-americà busca distanciar-se d’una imatge de dependència de la multinacional del cercador, deixant ben clar que el que faci Google no afectarà les seves operacions a la Xina.

Aquesta dissociació dels serveis respecte de la plataforma és possible gràcies a què, tot i ser productes d’una mateixa empresa, Android és codi obert, pel que és possible realitzar sobre ell tantes manipulacions com es creguin convenients, canviant els proveïdors de serveis i afegint o eliminant programes.

Motorola s’assegura d’aquesta manera el públic xinès en un moment delicat, ja que la companyia nord-americana s’està recuperant després d’un període molt dur en el que les preferències del públic s’han girat cap a altres fabricants com Apple, HTC o RIM (BlackBerry).

Aquesta companyia fins i tot ha donat a conèixer el proper llançament d’una botiga i repositori d’aplicacions alternativa a l’oficial de Google, amb el què el seu desmarcatge de la companyia del cercador és total.

Per la seva banda, Sony-Ericsson i Lenovo han afirmat que no retardaran els llançaments de nous terminals basats en Android que tenien previstos per al mercat xinès.

Així, la multinacional nord-americana es troba sola davant del gegant xinès en la seva postura. Amb el pas dels dies, i segons ja vaig deixar ben clar en el meu bloc, estic convençut que els arguments econòmics pesaran molt més que qualsevol altre, pel què Google acabarà rendint-se i, capcot, passarà novament sota el jou imposat pel govern xinès. I és que un mercat amb més de mil milions de clients potencials és molt mercat per a deixar-se’l escapar així com així.

La cotització de Google en el Nasdaq es continua ressentint del caire que han pres aquests esdeveniments, mentre que la del seu rival a la Xina, Baidu, experimenta una davallada després dels moments inicials d’eufòria. Google haurà de jugar bé les seves cartes per tal de reconduir una situació que s’ha tornat molt delicada per a aquesta multinacional en termes econòmics.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)