Google estrena nova política de privacitat

Compartir

D’aquesta manera, la companyia unifica els diversos textos existents per a cadascun dels seus serveis. Repassem les principals novetats del nou text.

Oficines de Google. Fotografia de Rober Scoble a Flickr sota llicència Creative Commons

Oficines de Google. Fotografia de Rober Scoble a Flickr sota llicència Creative Commons

La companyia de Mountain View ha donat a conèixer el que serà la seva nova política de privacitat a partir del vinent 1 març, un text que substituirà els múltiples contractes per als seus diferents serveis. Aquesta haurà de ser acceptada irrevocablement i en la seva totalitat si volem donar-nos d’alta en els serveis que ofereix la companyia de Sergey Brin i Larry Page, i no només quedar-nos en el seu cercador.

Analitzem els principals punts del nou text:

  • Facultada per a recollir informació de tota mena. Sense arribar a concretar quina informació s’emmagatzema sobre els usuaris i com s’aconsegueix, la companyia del cercador indica que no només es guardarà la informació que l’usuari indiqui explícitament a la companyia omplint els formularis d’inscripció al seu servei, si no que també emmagatzemarà dades sobre el comportament en línia d’aquest, com per exemple davant de quins continguts publicitaris reacciona o a quines pàgines web es dirigeix. També col·leccionarà informació sobre l’aparell des del qual ens connectem, tal com el número de sèrie o altres identificadors unívocs, la versió del sistema operatiu, o el número de telèfon en cas de mòbils i smartphones.
    La informació de geolocalització mitjançant dades recollides del GPS del terminal o de la localització dels punts d’accés Wi-Fi als quals ens connectem, també serà susceptible de ser emmagatzemada i processada per Google.

  • Fins i tot informació personal. Un dels punts detalla explícitament que “podrem recollir i guardar informació (incloent la personal) localitzada en el seu dispositiu emprant mecanismes com l’emmagatzemament del navegador web [Nota de traducció: browser web storage] (incloent HTML 5) i cachés de dades de les aplicacions”. Aquest punt podria arribar a facultar a la companyia a copiar dades generades per aplicacions dels seus rivals comercials, malgrat que no a alterar-les, emparant-se en què són dades personals de l’usuari a les quals ha accedit a donar permís per a què siguin accedides.

  • Les nostres dades, fora del nostre país. Google adverteix que les dades que reculli de nosaltres poden ser emmagatzemades i processades en servidors residents fora de les fronteres del nostre país i, per tant, també subjectes a legislacions diferents. Això ja venia passant fins ara.

  • Però, respectuosa amb la privacitat? Malgrat els dos punts anteriors, la mateixa companyia indica que no recollirà informació sobre hàbits religiosos, sexuals o cap altra informació sensible de caràcter personal.

  • Consistència de noms d’usuari. En cas de disposar de diversos usernames (noms d’usuari) per accedir als diferents serveis en línia que ofereix la companyia de Mountain View, però tots ells associats a un únic compte de Google, la companyia es reserva el dret de modificar alguns d’aquests noms d’usuari per tal de mantenir consistència en tots els serveis. És aconsellable revisar aquest punt abans que Google ho faci per nosaltres…

  • Eines per a facilitar-nos el control de les nostres dades. En el nou text s’expliciten les eines que la companyia posa a la nostra disposició per tal que puguem controlar quina informació té Google de nosaltres i com la gestiona.

  • No sense el nostre permís?. Google no facilitarà informació nostra a una tercera part sense el nostre permís explícit, amb l’excepció de si usem comptes Google allotjats en dominis externs a la companyia de Mountain View i, en aquest cas, els administradors del nostre domini també tindran accés a les dades. També es marca una excepció amb terceres parts “confiables” o afiliats mantenint unes determinades mesures de privacitat. En altres casuístiques molt determinades, Google també pot compartir la nostra informació. Al cap i a la fi, resulta que la pot compartir en un bon nombre de casos…

Tot i que òbviament Google s’esforça per vendre aquesta nova política de privacitat com una eina que possibilita la millora dels seus serveis a través de l’estudi de les dades obtingudes, el text quadra perfectament amb les exigències legals que el govern dels Estats Units posa als proveïdors de serveis en línia per operar al país.

Per a determinats productes com Chrome i Chrome OS, Books i Wallet, la companyia afegeix una sèrie de clàusules específiques, necessàries per la seva naturalesa d’aquests.

Més informació

Text complet de la proposta de nova política de privacitat de Google (a entrar en vigor a partir del vinent 1 de març)

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: