Google Health, el nou servei per a consultes m

Compartir

Útil a metges i pacients, els posseïdors d’un compte de Google ja poden provar en fase beta aquest nou servei que actua a mode de sistema expert en temes mèdics.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Caldria preguntar a la comunitat mèdica si els programes d’ordinador per al diagnòstic i tractament de simptomatologies i malalties són realment útils o sempre és millor acudir a un professional, encara que és probable que curar un refredat tingui poca ciència més que prendre algun dels medicaments que per a això venen a les farmàcies, sense haver de passar per les mans d’un metge. Per ajudar en aquestes tasques i també a la comunitat mèdica en això ha nascut Google Health, un nou servei de la companyia del cercador que vol ser una mena de sistema expert en medicina.

Ja disponible per a la seva prova en fase beta, Google Health no és res més que un cercador però restringit a temes mèdics, en el qual podem navegar inserint una paraula clau en el cercador inclòs, que faci referència a una malaltia, i buscant específicament els seus símptomes, tractament, prevenció,…

També es pot buscar pels símptomes de la persona per passar a obtenir un llistat de les possibles malalties que aquesta pateixi. Tot això amb informació que es pot creuar sobre el tractament de cada patologia i la seva solució. Les dades mèdiques han estat aportades per contribuïdors de la talla de la Clínica Mayo, coneguda mundialment.

Com en moltes altres àrees, Google s’enfrontarà en aquest camp al seu sempitern rival Microsoft, que a principis d’aquest any va llançar les seves solucions per al camp de la medicina, tot i que més orientades a professionals i programadors que hagin de desenvolupar aplicacions per al sector.

Health forma part de Google Topics, un conjunt de serveis que actuen a mode de sistema expert, desenvolupats per la companyia del cercador per cobrir diverses àrees en les quals es detecta un elevat nombre de consultes en el cercador generalista.

Més informació:

Entrada a Google Health (en fase beta)
https://www.google.com/accounts/ServiceLogin?service=health

Google Health, a first look – entrada en el bloc oficial de Google on s’expliquen algunes novetats del servei
http://googleblog.blogspot.com/2008/02/google-health-first-look.html

Guillem Alsina