Google i Apple: guerra de llançaments?

Compartir

Mentre que totes les travesses apunten a la presentació del proper (o propers) iPhone el dimarts dia 10, Google podria estar esmolant les eines per a, immediatament després, anunciar la presentació del Nexus 5.

Corrien els darrers dies de febrer del 2012, i al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona, en el marc del Mobile World Congress d’aquell any, Eric Schmidt sortia a l’escenari per impartir la keynote de la companyia del cercador. Fou només que el directiu trepitjà els primers graons de l’escala que li facilitava l’accés a l’escenari, i tots els membres de la premsa presents allà aquell dia vam rebre en aquell precís moment un comunicat d’Apple que ens convocava a una presentació que es faria en uns dies. Des de Cupertino s’havia ‘rebentat’, intencionadament o sense voler, part de la presentació de Google, ja que des de la mateixa sala es va començar a donar més atenció mediàtica el proper acte d’Apple que no pas al què estava dient allà mateix Schmidt.

Estic segur que aquell dia a Google en van prendre bona nota, tant de que li’n devien una a Apple com de l’exemple que suposa robar-li l’atenció mediàtica a un competidor directe quan aquest està a punt de realitzar un anunci de certa importància (en el cas de Schmidt, aquest seria el Chrome per a Android). Ara la situació es pot donar a l’inrevés.

Davant la imminent presentació d’un nou model d’iPhone (gairebé tothom apunta al proper dia 10 però jo no m’ho acabo de creure), Google podria tornar-li la jugada a Apple tot anunciant la futura presentació del Nexus 5 o el model mateix del telèfon mateix.

Potser, però, no sabem encara res segur d’ambdós terminals perquè les respectives empreses estan “aguantant la respiració” a veure quina cedeix primer i anuncia la data i hora de la presentació, per tal de poder-li dinamitar. Sabeu aquelles pel·lícules en les que dos cotxes es llancen en línia recta l’un contra l’altre esperant a veure qui serà el conductor que cedeixi abans a la por, i surti cap a una banda amb un cop de volant? Doncs a això em dóna la sensació que estan jugant Google i Apple, és clar que d’una manera bastant menys mortal…

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: