Google i BlackBerry obren la Caixa de Pandora de les comunicacions integrades

Compartir

La companyia canadenca anuncia la futura disponibilitat de BlackBerry Messenger per a Android i iOS, mentre que el Google I/O ha estat el marc triat per l’empresa del cercador per a presentar Hangouts com a aplicació standalone per a Android i iOS. El de les comunicacions integrades es perfila com nou camp de batalla per a les principals empreses.

Tant BlackBerry com Google han presentat aquesta setmana novetats que els permeten posar els fonaments per a sengles futurs productes de comunicacions integrades amb els quals gestionar més endavant totes les comunicacions entre l’usuari i la resta del món.

BlackBerry Messenger s’expandeix fora dels terminals del fabricant canadenc

Moment de la presentació de BBM per a Android i iOS

Moment de la presentació de BBM per a Android i iOS

Si una cosa acostumen a treure els amants de les BlackBerry durant les converses sobre tecnologia amb amics i coneguts, això és el programa de missatgeria instantània que la marca canadenca inclou en els seus terminals, i que els permet comunicar-se per mitjà de missatges de text i, en la versió per a la nova plataforma BlackBerry 10, també realitzar videoconferència.

Fins ara, aquest sistema de missatgeria instantània no havia sortit mai de la plataforma BlackBerry, però una de les novetats que ens va oferir la recent keynote duta a terme pel fabricant canadenc fou precisament que BlackBerry Messenger (BBM) estarà disponible per a iPhone i terminals Android a partir d’aquest estiu, sempre subjecte a l’aprovació de Google i Apple*.

La futura disponibilitat de BBM per a altres plataformes diferents de la pròpia de BlackBerry permetrà als posseïdors d’iPhone o d’un smartphone Android tastar un producte propi de la marca canadenca sense haver de canviar-se de terminal, una cosa que sembla dissenyada amb l’atracció cap a la plataforma en ment, seduir els usuaris d’altres sistemes emprant BBM com a ganxo per a què s’acabin passant a BlackBerry.

I, per a un futur a més llarg termini, la canadenca posa la primera pedra que li permetria construir un sistema de comunicacions integrades, unificant sota la interfície de BBM diferents apps com WhatsApp i fins i tot les trucades de veu habituals.

Hangouts, l’aposta de Google

Hangouts en un smartphone Android

Hangouts en un smartphone Android

Es va parlar en el seu moment d’un projecte anomenat Babel, que seria el programari de missatgeria instantània de Google amb capacitats de videoconferència, i sota la mateixa interfície integrar serveis de terceres parts. Doncs bé, Hangouts és la primer pedra d’aquest possible futur sistema.

Fins ara, podíem realitzar videoconferència mitjançant Hangouts en Google+ i en Gmail. L’aplicació es renova i es llança com a app en solitari per a Android i iOS. La competència és clara: WhatsApp, Line i BlackBerry Messenger quan aquest surti publicat a la Play Store aquest estiu.

Dels creadors de Line, Google n’ha agafat la idea que una conversa pot fluir a través de diversos dispositius, incloent-hi tauletes tàctils, smartphones i ordinadors de sobretaula, la qual cosa és permesa per Hangouts i, a més, quan es respon a un missatge des d’un dispositiu, la notificació de nou missatge pendent deixa de veure’s en tota la resta de dispositius.

Però de ben segur que Google no es quedarà aquí; Hangouts evolucionarà, probablement en el sentit al què ja apuntava Babel: el d’integrar serveis de terceres parts com WhatsApp, a més de SMS’s i trucades de veu.

a les que, per cert, amb l’anunci per avançat, ja han posat una certa pressió

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: