Google i Microsoft, enfrontades per l’app de YouTube en WP 8

Compartir

La companyia del cercador al·lega que l’app (desenvolupada per Microsoft) viola les clàusules d’ús del servei de vídeo online, mentre que la companyia de Redmond la repta a ser fidel als seus principis d’obertura i interoperabilitat.

App de YouTube de Microsoft per a Windows Phone 8

App de YouTube de Microsoft per a Windows Phone 8

Microsoft i Google ja tenen una nova excusa per barallar-se: aquest cop es tracta de l’app de YouTube dissenyada i creada per Microsoft per a Windows Phone 8, i per la qual la companyia del cercador ha enviat als nois de Steve Ballmer un comunicat “cease and desist” (atureu-ho i desistiu-ne) per violació dels termes d’ús del servei.

Segons denuncia la multinacional de Sergey Brin i Larry Page, l’app de Microsoft impedeix la presentació de publicitat en els vídeos, principal font d’ingressos per a Google, així com permet la descàrrega dels vídeos per ser visionats en local. El comunicat de la companyia del cercador, que ha sortit a la llum filtrat pel lloc web The Verge, insta Microsoft a eliminar l’app del seu sistema de manera immediata.

La companyia de Redmond ha contestat amb un repte: estaran encantats de permetre la publicitat a la seva app, però per a això Google hauria de fer gala de la seva proverbial disposició a ser oberta, i facilitar accés a les API’s de YouTube. En els darrers dies, les actituds d’ambdues corporacions han dut a un estira i arronsa de declaracions creuades en les que Google ha acusat Microsoft d’haver usat l’API de Google Talk sense haver retribuït obrint la de Skype.

En definitiva, i deixant de banda que els arguments de l’una i de l’altra companyia puguin ser legal i/o moralment correctes, aquesta disputa s’assembla molt a una baralla entre nens a l’hora del pati a l’escola.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: