Google ja ens permet escriure amb la mà

Compartir

El reconeixement de l’escriptura a mà alçada dels termes a buscar en tablets i smartphones, novetat en el cercador de Mountain View.

Esquema de com s'empra l'escriptura manual en el cercador. Font: Google

Esquema de com s’empra l’escriptura manual en el cercador. Font: Google

Fins ara, la gran alternativa a haver d’utilitzar el teclat virtual a la pantalla del nostre smartphone o tablet (o el físic en el cas que el nostre terminal en disposi) era la veu, dictar les nostres ordres verbalment al dispositiu. El cercador de Google incorpora aquesta opció des de fa temps, a través d’un botó afegit a la interfície amb la imatge d’un micròfon.

L’ús d’ordres verbals cap als dispositius electrònics compta amb tres grans handicaps: el soroll ambiental del carrer o del lloc en el que es trobi l’usuari -que pot dificultar la “comprensió” del que se li està dient al telèfon-, els defectes de pronuncia o que el sistema no estigui disponible en el nostre idioma (com és el cas del català), i la vergonya de “parlar-li a una màquina” en públic en una societat que encara no s’ha acostumat gaire a això.

L’únic lloc en què ens hem acostumat a aquestes pràctiques és a l’interior dels vehicles automòbils, en els quals l’ús del reconeixement de veu per a gestionar i programar sistemes GPS i smartphones és una cosa comuna.

Si bé a priori la tecnologia de reconeixement per veu no necessita de l’ús de les mans, això no és cert si volem utilitzar-la en ple carrer o en determinades situacions en les que necessitem treure’ns el terminal de la butxaca i activar el reconeixement. És per això que el reconeixement de l’escriptura manual no exigeix un esforç afegit respecte al reconeixement de la parla.

Segons es pot llegir en el blog oficial de Google, aquesta funcionalitat ja es troba a disposició dels usuaris, que l’han d’activar a les preferències de la pàgina principal del cercador, en 27 llengües diferents.

Els requeriments tècnics que ha de complir el dispositiu per a poder gaudir d’aquesta nova funcionalitat consisteixen en un smartphone amb la versió 2.3 o superior d’Android o un tablet amb la versió 4.0 o superior del sistema.Més informació

Entrada en el blog oficial de Google explicant la nova funcionalitat

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: