Google liquida Lively

Compartir

Oficialment, la companyia del cercador es vol centrar en el seu principal negoci, pel que destinarà als programadors d’aquest entorn a altres àrees, un argument que no ha convençut a la majoria de l’audiència: Lively ha perdut la batalla enfront de Second Life.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – L’entorn virtual de xat de Google, inaugurat aquest passat juliol i batejat com a Lively, deixarà de funcionar a finals del desembre segons que ha informat la mateixa Google en un comunicat.

La companyia del cercador ha admès tàcitament en aquest comunicat que Lively no ha aconseguit els resultats que s’esperaven. Si bé la iniciativa presentava prou diferències respecte al món virtual per excel·lència, Second Life, la premsa especialitzada i els mateixos usuaris no van poder reprimir les comparacions amb el conegut entorn.

El funcionament de Lively es basa en sales de xat tematitzades i personalitzables, desconnectades entre elles i a les quals s’hi accedeix mitjançant el navegador web després de la instal·lació d’un plug-in. Els escenaris es presenten en una mena de 3D no tan desenvolupat com l’entorn de Second Life, i pels quals costa una mica més moure’s.

Lively no ha aconseguit enlluernar als usuaris. Les sales de xat d’aquest entorn no s’han omplert, i davant d’un fracàs d’aquesta mena Google ha decidit abandonar abans d’intentar aixecar la situació, quelcom estrany en aquesta companyia que no té complexos a l’hora de lluitar en cada nou terreny en el que entra. Veurà el futur alguna acció de Google respecte a Second Life per pal·liar aquest fracàs? el temps ho dirà.

Guillem Alsina