Google llança eina per facilitar la programació en iOS

Compartir

El traductor J2ObjC permet passar classes i codi font Java a Objective-C, facilitant l’escriptura d’apps en plataformes creuades.

Google ha presentat J2ObjC, un convertidor que permet traduir codi font Java a Objective-C, i que es pot emprar per convertir parts d’una app Android a executable en l’iPhone o l’iPad. Java és el llenguatge de desenvolupament triat per Google per a Android, mentre que Objective-C és l’utilitzat per Apple per a desenvolupar sota iOS.

En principi, aquesta utilitat no serveix per passar tot el codi d’una app amb la interfície d’usuari inclosa, ja que ambdós sistemes empren llibreries, recursos i metodologies molt diferents, impossibles de “traduir” de manera automàtica. Però si pot ser molt útil per migrar tot l’apartat lògic d’una app, el codi font de les funcions que realitzen les operacions més tedioses, i a posteriori acabar de construir manualment la resta de l’app (la interfície) amb les eines pròpies d’Apple.

J2ObjC pot fins i tot funcionar amb XCode, i des de Google s’indica que un cop traduït el codi font, aquest no necessita de revisió ni reescriptura.

Cal preguntar-se si, a més de facilitar la tasca dels programadors, hi ha un propòsit amagat per part de Google cap a la plataforma d’Apple amb aquesta eina. També si Apple no durà a terme algun tipus d’acció de bloqueig contra les apps que emprin codi generat per aquesta utilitat, malgrat que això requeriria detectar-lo abans, una tasca que pot ser impossible de dur a la pràctica.

 

Copyleft 2012 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: