Google llança una nova iniciativa per expandir les xarxes socials

Compartir

Sense necessitat de coneixements de programació, qualsevol webmestre pot incloure al seu lloc funcionalitats com ara registres d’usuaris, invitacions, i fins i tot aplicacions de terceres parts.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – La clau del nou servei anunciat per la companyia del cercador sota el nom de Google Friend Connect és la simplicitat, de manera que qualsevol administrador de pàgines web que posseeixi un lloc fet a mida o bé un bloc realitzat amb eines estàndard pugui incloure aquestes facilitats al seu lloc sense tenir necessitat de coneixements de programació, amb tan sols afegir el codi font que li dóna Google amb l’acció de copiar i enganxar. És el mateix sistema que la multinacional nord-americana utilitza en altres serveis com AdSense o Google Analytics, i que tant d’èxit li ha donat.

Amb les noves eines de Friend Connect és possible convertir d’una manera fàcil el nostre lloc en una xarxa social a l’estil Facebook. En ella, els nostres usuaris podran donar d’alta el seu perfil, convidar als seus amics, crear la seva pròpia xarxa dins del nostre servei i fins i tot interactuar amb altres xarxes socials com Orkut o Facebook gràcies a les API’s també proporcionades per Google.

De moment Friend Connect es troba disponible en fase de preview, el que significa que si bé la tecnologia és prou madura per ser utilitzada, encara no és un producte completament finalitzat, les característiques i forma de treballar del qual poden ser canviades encara que no de manera significativa.