Google llança revistes a través de Play, però només en alguns països

Compartir

Unifica les aplicacions Magazines i Currents en una sola opció, Newsstand, que oferirà inicialment un catàleg de prop de 2.000 publicacions tant gratuïtes com de pagament, però restringides als Estats Units, Regne Unit i alguns altres països.

Actualització 21/11/2013: Google Play Newsstand ja està disponible a l’Estat Espanyol per a la seva descàrrega en dispositius Android.

Google segueix el camí traçat per Apple amb la seva botiga d’aplicacions per a iPad i iPhone, i comença a vendre revistes que s’editen periòdicament, i fins i tot diaris. I, per fer-ho, unifica les apps Currents (de l’estil Flipboard, que ens permet presentar fonts d’informació com ara blogs, en format de revista per a més comoditat en la seva lectura) i Magazines, aquesta darrera que ja duia a terme la mateixa funcionalitat en els mercats dels Estats Units, Canadà, Regne Unit i Austràlia.

Google Newsstand, nom que rep la nova app, només està disponible en els quatre mercats esmentats, el que coincideix amb el mapa de disponibilitat de Magazines, i es desconeix el ritme al qual s’anirà introduint a la resta dels mercats.

Entre les publicacions periòdiques que ofereix Newsstand, ens trobem per exemple amb el prestigiós diari nord-americà The New York Times, així com amb revistes com ara la tecnològica Wired.

A la premsa escrita aquesta solució li pot anar bé ja que els permet sortir en un quiosc de pagament, sense haver de crear i distribuir la seva pròpia app. Per la seva banda, Google s’equipara amb Apple pel que fa a servei (encara que no en tots els mercats) i juga la carta de disposar de més quota de mercat entre tots els fabricants que empren els seus terminals, que la que disposa Apple sola.

Tanmateix, els iPhone i iPad inclouen de sèrie la botiga d’aplicacions i contingut de la companyia de la poma, mentre que no tots els terminals Android inclouen Newsstand, i és possible que en el futur no sigui inclosa com a app per defecte en les instal·lacions del sistema operatiu del robot verd, i que siguin els fabricants o els mateixos usuaris els qui l’hagin de descarregar i instal·lar.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

Guillem Alsina
Etiquetes: