Google Me: es llançarà la companyia del cercador a la jugular de Facebook?

Compartir

GooglePotser la proximitat de la popular xarxa social a Microsoft (que hi ha invertit molts diners en Facebook) expliqui el llançament d’una xarxa social en tota regla per part de Google, els tebis intents de la qual fins ara han estat rebuts amb fredor pel públic. La importància creixent d’aquests elements de relació social a través d’Internet i el brillant futur que té al seu davant Facebook poden haver estat també decisius. De moment, es tracta d’informacions no confirmades.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – El que explico tot seguit es basa en rumors procedents de fonts més o menys fiables, però ja sabem que darrerament en el món de la tecnologia els rumors són una forma més d’acostar un futur producte al públic que ha de ser el seu consumidor, així que… els haurem de donar la importància que es mereixen i estar preparats per si es materialitzen.

Google ho ha intentat de diverses maneres i unes quantes vegades: Wave, centrat en la compartició d’arxius i el treball en grup (un tebi intent d’acostar-se al que és una xarxa social? probablement). Després fou Buzz, lligat a Gmail i que va despertar una certa expectació en el moment de la seva presentació però que ha acabat caient en l’oblit mediàtic.

Ara podria tocar-li el torn a Google Me, una xarxa social com a tal que la companyia del cercador estaria ultimant i a la qual, segons rumors, se li estan destinant molts recursos.

La motivació de Google podria ser no només guanyar usuaris d’un servei més, si no posicionar-se en un terreny en el qual hi veu la futura evolució d’Internet. D’aquí a uns anys, més que navegar per Internet, la majoria dels usuaris podria obrir el seu navegador, connectar-se a la seva xarxa social preferida i, des d’aquest entorn, anar "picotejant" dels diversos serveis que ofereix la Web. De ben segur que a Facebook estan atents a aquesta possibilitat i per això han creat iniciatives com Facebook Connect… i a Google també hi deuen pensar en això.

Es desconeixen les possibles característiques tècniques i funcionalitats que tindrà Google Me, tot i que el més probable és que sigui un punt de partida per accedir a tots els serveis de la companyia del cercador. La pregunta del milió és: podrà amb el predomini de Facebook? Personalment aposto a què aquesta darrera xarxa social està tan enquistada entre els internautes que és impossible desbancar-la del lideratge a curt/mitjà termini.

Copyleft 2009 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina