Google modifica els termes de l’acord de llic

Compartir

Un redactat equivocat segons ha explicat Google, donava a entendre que els drets de propietat intel·lectual dels continguts generats des del navegador eren seus.


Redacció imatica.org – Quan la multinacional del conegut cercador va llançar a mitjans de la setmana passada el seu propi navegador web, Chrome, aquest va començar automàticament a ser examinat amb lupa per la comunitat d’usuaris i desenvolupadors. I si bé tècnicament el browser ha estat alabat de forma gairebé unànime, una cosa que fou criticada des del començament ha estat l’antiga llicència d’usuari. I diem antiga perquè davant les crítiques, Google ha decidit canviar-la.

Concretament l’objecte de les crítiques ha estat el punt 11, en l’anterior redactat del qual deixava a entendre que la propietat intel·lectual de tot el contingut generat des del navegador era de la companyia del cercador. Segons Google, l’errada fou deguda a causa del redactat estàndard de la llicència dels seus diversos serveis, que s’aplica de la mateixa manera a tots els seus productes variant el que calgui per adaptar-se al cas concret.

Així, Google explica que per exemple per al servei de Blogger, necessita disposar de llicència sobre el contingut generat pels usuaris per poder publicar-lo, per la qual cosa s’inclou la redacció d’aquest punt 11 per donar-li llicència de manera automàtica a la companyia.

Les crítiques per aquesta errada no es van fer esperar, i han acabat forçant a un canvi en la redacció de la llicència d’usuari, la qual en el seu punt 11 ara afirma que el posseïdor dels drets de copyright o de qualsevol altra mena de material que es produeix a través del navegador, queden en poder de l’usuari.

Guillem Alsina