Google no demandarà per l’ús d’algunes de les seves patents

Compartir

La companyia del cercador renuncia a demandar els desenvolupaments de programari lliure que emprin algunes de les seves nombroses patents.

Oficines de Google. Fotografia de Rober Scoble a Flickr sota llicència Creative Commons

Oficines de Google. Fotografia de Rober Scoble a Flickr sota llicència Creative Commons

En una operació que (no ens enganyem) també té un important component cosmètic per a congraciar-se amb la comunitat del programari lliure, la companyia de Mountain View ha donat a conèixer una mena d’indult que aplicarà als desenvolupaments de programari lliure que impliquin alguna de les seves patents d’una llista donada, de moment composada d’una desena de patents.

A la pràctica, això significa que els desenvolupadors que creïn aplicacions lliures i que emprin alguna d’aquestes patents, no seran duts als tribunals per la companyia, tret que aquesta sigui objecte d’un atac previ. La llista de patents disponibles s’anirà ampliant amb el temps i a discreció de la mateixa Google.

Entre les patents disponibles de moment hi trobem, per exemple, un sistema i mètode per analitzar registres de dades, o unes quantes referides al procés de dades a gran escala.

 

Copyleft 2013 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina
Etiquetes: