Google obre 79 patents més

Compartir

A partir d’ara estan lliures de qualsevol mena de restricció i poden ser emprades per qualsevol persona per a qualsevol projecte.

Google ha posat a disposició de tothom un total de 79 patents sota la batuta de l’Open Patent Non-Assertion Pledge, que té com a objectiu fomentar el desenvolupament de programari de codi obert.

Entre aquestes patents s’hi troben, per exemple, un mètode per a analitzar registres de dades, un sistema per al processament de grans volums de dades, o un sistema de navegador web.

I per als desenvolupadors, un missatge tranquil·litzador: Google no demandarà als qui emprin aquestes patents en els seus propis projectes, ja que per a això precisament les ha alliberat.

Les patents obertes formen part d’un paquet que va comprar a IBM en el 2005, i es centren en el programari emprat per a gestionar centres de dades. Són, per tant, interessants per a tots aquells desenvolupadors que treballen amb aplicacions per a servidors que hagin de processar grans volums de dades.

 

Copyleft 2013 El Mur Tecnològic
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà El Mur Tecnològic

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: