Google obre la seva botiga de llibres electrònics per als Estats Units

Compartir

GoogleLa companyia del cercador competirà amb l’iPad d’Apple, el Kindle d’Amazon i el Nook de Barnes&Noble per ser la plataforma de llibres electrònics triada pels usuaris.

Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – La botiga virtual de llibres de Google enceta el seu camí, i malgrat que de moment es troba limitada als Estats Units (qualsevol usuari de fora d’aquest país que vagi a la secció de compra es trobarà amb un missatge que li indica tal circumstància), al llarg dels mesos vinents s’anirà estenent a la resta del món.

Google Books permet als internautes adquirir llibres en format electrònic per a la seva lectura amb diversos dispositius: smartphones Android, equips personals basats en l’iOS (Apple; iPhone, iPod Touch, iPad), lectors de llibres electrònics amb tecnologia de tinta digital, i fins i tot ordinadors a través de la web.

En el cas dels ordinadors desktop, smartphones amb Android i dispositius d’Apple, els llibres no es descarreguen per a la seva lectura offline, sinó que el programa lector (que ja es pot trobar a l’Android Market i App Store) carrega els llibres online, des del núvol. Per als lectors d’ebooks (dispositius que en la majoria de casos no compten amb capacitat de connexió a la Xarxa) la majoria dels llibres es poden descarregar en format ePub i/o PDF, malgrat que això sempre depèn de si l’editorial així ho permet. La mateixa Google adverteix que no necessàriament tots els llibres podrien estar disponibles per a descàrrega.

Així mateix, els llibres disponibles poden haver estat editats directament en format electrònic, la qual cosa els fa més flexibles per adaptar-se a dispositiu i pantalla, o bé consistir en l’escaneig de les pàgines, quelcom comprensible per a volums vells o edicions especials. En aquest darrer cas, l’haver de treballar amb una pàgina escanejada ofereix menor flexibilitat, impossibilitant adaptar tipografia o mida de lletra, i quedant-nos només amb la possibilitat de fer zoom sobre la pàgina.

Com en la botiga d’Apple, algunes de les publicacions seran gratuïtes i d’altres de pagament. Entre el primer grup hi podrem trobar grans clàssics de la literatura universal.

El lector online no necessita de la instal·lació de cap plug-in, ja que funciona a partir d’un intèrpret de JavaScript, quelcom del que actualment disposen tots els browsers.

No s’han donat dates de la posada en marxa de Google Books per a la resta dels països.

Copyleft 2010 www.imatica.org
Aquesta obra es troba subjecta a la següent llicència:
La difusió, reproducció i traducció d’aquest text es permet lliurement en qualsevol mitjà o suport amb les úniques obligacions de mantenir la present llicència i incloure un enllaç o referència a la pàgina en què es troba l’original dins del servidor www.imatica.org . En mitjans audiovisuals es requereix la cita al mitjà www.imatica.org

Guillem Alsina