Google ofereix als programadors cobrar per les seves aplicacions Android

Compartir

El model de negoci serà idèntic al de l’App Store d’Apple per a l’iPhone, i té com a objectiu esperonar la creació d’aplicacions per als telèfons que emprin la plataforma creada per Google.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – Segons informa el rotatiu The Daily Telegraph en la seva versió en línia, Google ha informat als desenvolupadors d’aplicacions per a la seva plataforma de telefonia mòbil Android, i a través d’un correu electrònic, que aviat podran fixar un preu per les seves aplicacions que es distribueixen mitjançant l’Android Market, l’equivalent a l’App Store d’Apple per a l’iPhone/iPod Touch.

Fins ara, les aplicacions disponibles per a Android han estat exclusivament gratuïtes, el que ha provocat que poques companyies productores de programari i desenvolupadors independents que es guanyen la vida en aquest sector s’hagin interessat per facilitar les seves solucions per al T-Mobile G1 d’HTC, de moment l’únic terminal disponible funcionant sota Android.

Davant la prevista aparició de nous terminals al llarg d’aquest any començat fa pocs dies i la seva propera distribució en més països, Google ha optat per temptar als desenvolupadors amb la possibilitat que estableixin un preu per comercialitzar les seves aplicacions a través de l’Android Market, del qual s’enduran un 70% del seu import, essent el 30% restant per a Google en concepte de pal·liar les despeses generades pel manteniment de la mateixa botiga en línia.

El model de negoci és el mateix que l’App Store d’Apple, el qual ha demostrat ser totalment vàlid. És clar que, de moment, l’Android només disposa d’uns pocs centenars d’aplicacions, mentre que el telèfon de la companyia de Cupertino en té al seu abast més de 10.000 . Amb aquesta iniciativa, i segons afirma el "Telegraph", Google espera retallar aquesta distància entre els dos sistemes.

Android també proporciona eines per a la creació d’interfícies d’usuari multitàctils, i l’Open Handset Alliance està intentant posicionar-lo com un rival directe de l’iPhone i del domini global de Nokia sobre el sector de la telefonia mòbil.

Google no sembla haver realitzat cap anunci públic a través dels seus múltiples blocs o fòrums, malgrat que gairebé és impossible pentinar-los tots, fins i tot per a la redacció d’un rotatiu.

Android és una plataforma oberta basada en GNU/Linux i promoguda per Google que compta amb el suport d’importants fabricants de terminals com HTC, Sony Ericsson, Samsung, Motorola o LG, operadores com Vodafone, Softbank (Japó), Telefónica o T-Mobile, fabricants de programari com Nuance o eBay, o fabricants de maquinari com Intel, Marvell, Qualcomm, Atheros o ARM entre d’altres companyies.

Guillem Alsina