Google ofereix producte de seguretat per a la xarxa local de factura pr

Compartir

Permet protegir del malware i filtrar els continguts als quals accedeix l’usuari, podent d’aquesta manera establir polítiques corporatives del que es pot i no es pot veure.


Guillem Alsina (guillem@imatica.org) – La companyia del cercador es fica més a fons en el terreny de la seguretat informàtica, un camp que cada vegada abraça més terreny en sofisticar-se les tècniques i els objectius dels atacants. I ho fa de la mà de Postini, companyia subsidiària i especialitzada en aquest sector que ja equipa el seu sistema de filtrat de correu electrònic.

Google Web Security for Enterprise permet protegir la xarxa local i les màquines connectades a través d’una VPN (xarxa privada virtual per les seves sigles en anglès). Com la major part de les eines de Google, proporciona un panell de control en línia des del que es pot gestionar la configuració del programari i monitoritzar les estadístiques d’ús.

Una funció destacada d’aquest nou producte és la possibilitat de tancar el trànsit web a determinats llocs i monitoritzar les destinacions de la navegació dels usuaris de la xarxa local, una facilitat pensada per a les empreses i organitzacions que vulguin controlar a quins llocs accedeixen els seus treballadors. Aquesta pràctica està regulada per llei en molts països, però queda en un espai para-legal en d’altres. Habitualment es considera que si el treballador està avisat d’aquestes pràctiques, és legal monitoritzar l’ús que fa de l’ample de banda de l’empresa. La connexió també es pot controlar amb altres paràmetres com per exemple la quantitat de bytes transmesos o rebuts, o bé el temps que s’ha estat navegant.

El nou producte preveu sistemes de protecció per a les connexions realitzades des de llocs remots a la nostra xarxa local mitjançant facilitats de VPN, aplicant les regles de navegació, eines de monitorització i utilitats anti-malware a aquesta mena de connexions des de llocs públics com hotspots WiFi d’hotels, bars i aeroports fins a des dels domicilis dels clients.

Google Web Security for Enterprise no és un producte gratuït, sinó que es troba englobat en les Google Apps, en l’apartat de seguretat al costat de Google Mail Security Service.